Hlavní obsah

Raritní bitva kapitánů Škodů. Michal zatrhl Kolářovi rekord, body má Milan

Fotbalová liga má další velkou raritu. Dva bratři se utkali jako kapitáni svých týmů. Příbramský Rezek měl stopku, pásku od něj převzal Michal Škoda. A protože Slavii přivedl na hřiště kapitán Milan Škoda, došlo k velké bratrské bitvě na nejvyšší úrovni... „Brácha mi gratuloval ke gólu, já jemu ke třem bodům, takže je na tom zase líp,“ usmívá se hořce Michal po porážce 1:3 v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bratři Škodové, vlevo slávista Milan a vpravo příbramský Michal, nastoupili k pikantnímu rodinnému souboji jako kapitáni.

Článek
Fotogalerie

Otec Milan Škoda, bývalý ligový fotbalista, může být na své kluky pyšný. Bratři proti sobě jako kapitáni, rodina se postarala o raritu.

„Táta asi předem nic nevěděl, myslím, že na zápas koukal doma v televizi. Jsem rád, že mi trenér dal kapitánskou pásku, když chyběl Réza. Nástup před zápasem byl hezký," usmívá se příbramský útočník Michal Škoda (31).

Jako soupeři se odchovanci ČAFC Praha pravidelně utkávají. Musejí však zalovit v paměti, kdy naposledy si zahráli spolu v jednom týmu.

„Nejspíš za béčko Bohemky v divizi. Brácha hrál tehdy stopera, já útočníka, vyhráli jsme 5:1 a gól dali oba," míní Michal.

Bráchové výrazně vstoupili do děje utkání hned na začátku. Michal měl hlídat Milana při standardce, ale neuhlídal.

„Dobře si odskočil. Pak jsem ho měl dohrávat, ale šel jsem jinam. Ještě že nedal," popisuje Michal, jakou měl kliku.

Konec dvou dlouhých sérií

Po půlhodině se sám obsadil do hlavní role. Vstřelil překvapivý úvodní gól Příbrami a brankáři Ondřeji Kolářovi ukončil útok na rekord Petra Čecha v neprůstřelnosti. Gólman Slavie inkasoval po dlouhých 788 minutách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda z Příbrami během utkání na Slavii.

„O jeho sérii jsem věděl. Říkal jsem si, že by bylo fajn, abych mu dal gól zrovna já. Ale lepší je, že jsme aspoň ukončili naši sérii bez vstřelené branky. Nikdo od nás nic nečekal, podali jsme dobrý výkon. Bohužel nemáme ani bod," poukazuje Škoda, že Příbram skórovala po 446 minutách.

Outsider držel v Edenu naději na velkou senzaci. Jenže chvíli poté, co Milana Škodu vystřídal Tecl, lídři tabulky třemi góly během deseti minut skóre otočili.

„Až do vyrovnání jsme hráli velmi dobře. Penalta zápas zlomila. Slavia má obrovskou kvalitu a pak už ji nešlo zastavit," lituje Michal Škoda.

Reklama