Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Opava 1:0Pod novým koučem Klusáčkem nakonec Klokani přece jen Opavu udolali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Vodháněl 1 : 0
Záznam online reportáže

Výměna trenérů během reprezentační přestávky prospěla víc pražským Bohemians. V duelu 13.ligového kola totiž pod vedením nového kouče Luďka Klusáčka porazili Opavu. Trefa Vodháněla jim zajistila tři důležité body, díky nimž se vzdálili z pásma bezprostředního ohrožení. Zato Opava, které se jako trenér ujal sportovní ředitel Alois Grussmann, je na tom dál bídně. Naposledy vyhrála v červenci v druhém kole a od té doby na vítězství marně čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují gól vstřelený Opavě.

Článek

Pochopitelně že během pár dnů v nové funkci nesvedl zázrak ani jeden, ani druhý trenér, takže u Botiče strádala obě mužstva a fotbal s nimi. Dvakrát třikrát si nahrát a nepřijít přitom o míč představovalo obrovský problém pro Klokany i Slezany, cokoli vytvořit, natož vymyslet ještě větší.

V konfrontaci týmů ze dna tabulky si tak logicky tykala bída s nouzí, kdy sice aktérům snaha nechyběla, jen u ní také zůstávalo. Žádný div, že střelecké pokusy se rodily sporadicky a šance zcela výjimečně. Tu první měl po ráně domácího Vodháněla Keita, ale bránu vůbec netrefil, do druhé se po centru Jindřiška prodral Pokorný, ale opavský gólman Fendrich si s jeho hlavičkou poradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Bohemians Luděk Klusáček během utkání s Opavou.

Grussmannova Opava na tom byla ovšem ještě hůř, protože jakýsi náznak nebezpečí představovalo pouze akce, na jejímž konci byl deset minut před přestávkou Hrabina, ale ve finále nedokázal zamířit mezi tyče, v čemž ho na začátku druhé půle napodobil Šulc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Opavy Alois Grussmann během utkání s Bohemians 1905.

Až po změně stran se dočkal Ďolíček vytouženého gólu. Havel sice sám před odkrytou bránou trefil s přispěním teče hostujícího gólmana jen břevno, ale Vodháněl odražený míč přece jen hlavou dopravil za Fendrichova záda.

Klokany tak vysvobodil, neboť jeho trefa na důležitou výhru stačila. Opava se sice v závěru přidala a pokoušela se zachránit alespoň bod, ale když v nastaveném čase zahodil Hrabina velkou šanci na vyrovnání, domácí už tři body uhájili.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (0:0)
Branku: 63. Vodháněl. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Pokorný - Hrabina, Juřena. Diváci: 5081.
Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel (88. Záviška), Jindřišek, Rada, Vodháněl (81. Schumacher) - Vaníček (88. Köstl)- Keita. Trenér: Klusáček.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil (85. Stáňa), Žídek - Jursa (79.Souček), Zavadil, Schaffartzik, Šulc, Zapalač (71. Juřena) - Dedič. Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: