Hlavní obsah

Kouč Baníku sportovně uznal: Tohle na nás bylo hodně, gratuluju Plzni k takovému výkonu

Plzeň

Na svém hřišti soupeře válcují, venku jsou sotva poloviční. Fotbalisté Baníku po dvou vysokých domácích výhrách v nedělním duelu 13. kola fotbalové ligy v Plzni nestíhali, padli 0:3. Venku počtvrté v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rudolf Reiter (vlevo) z Ostravy stíhá plzeňského Adama Hlouška.

Článek

„Nevím, čím to je. Doma je doma, tam jsme silní, věříme si. Jenže věřit si musíme i venku. Díky našim skvělým fanouškům jsme vlastně doma všude, ale na hřišti to prostě nedokážeme potvrdit," litoval obránce Patrizio Stronati.

Baník vyhrál venku úvodní dva duely, od 2. srpna tam ovšem neuhrál ani bod. Z celkových 21 bodů plných 15 získal v Ostravě. Včera v Plzni bilanci zlomit nemohl, na Limberského a spol. neměl. „Viděli jsme fotbal jenom z jedné strany. Viktoria ukázala, že má formu," přiznal sportovně trenér Bohumil Páník.

Byl zklamaný, že jeho tým Západočechy prakticky nepotrápil. „Nechali jsme sestavu, která byla úspěšná v domácích zápasech. Jenže nám chyběla kvalita. Dá se říct, že po dvou výhrách, kdy se nám dařilo v ofenzívní fázi, přišlo vystřízlivění," povzdechl si Páník. Přestože mužstvu při taktické přípravě ukazoval, jak Plzeň zahrává rohové kopy, po jednom z nich inkasovali Hejdou první gól, v závěru z hlavy Chorého třetí.

„Domácí rohy zahráli rychle, výborně, neměli jsme nárok," konstatoval Páník, který měl pro výkon Viktorie jenom pozitiva. „Jak Plzeň nehraje poháry a soustředí se jen na ligu, tak je silná, dynamická a kombinační. My se z porážky musíme oklepat a nachystat se na Olomouc. To jsou ti soupeři na naší úrovni, se kterými jsme schopni hrát vyrovnaná utkání. Gratuluju Plzni k takovému představení, tohle bylo na nás hodně," dodal Páník.

Reklama

Související témata: