Hlavní obsah

Sparta doplatila na bídnou koncovku. Nedokážeme soupeře zlomit, naříkali Letenští

Teplice

Měli na dosah druhé vítězství v řadě. Poprvé v sezoně mohli fotbalisté Sparty oslavit tříbodový zisk ze dvou duelů po sobě. Jenže v utkání třináctého kola na hřišti Teplic v neděli neuhlídali Pražané v poslední minutě standardní situaci a museli se spokojit jen s bodem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Václav Jílek.

Článek

„Inkasovaná branka koresponduje se strachem o výsledek, kdy jsme v jednobrankovém vedení, ale prostě si tolik nevěříme. Chtěli bychom zápas dohrát ve větším klidu, jenže soupeř hru vždy zjednoduší a většinou inkasujeme. Tentokrát je ztráta o to bolestivější, že branka v naší síti je po standardní situaci, kterou bychom měli být schopni ubránit," posteskl si Václav Jílek, trenér Sparty.

Jeho tým měl do přestávky převahu. „Sparta nás vůbec nepustila k našemu taktickému plánu. Chtěli jsme vytvářet tlak na její stopery, proměnit utkání v souboje, protože asi nikdo nemohl čekat, že ji přehrajeme kombinačně. Ale hosté byli skvělí. A kdyby měli produktivní hráče, tak jsme po pauze prohrávali o dvě branky," přiznával Stanislav Hejkal, trenér Teplic.

Narážel na obrovské šance Kozáka, Kangy či Tetteha. „Naše hra nebyla špatná, ale ve finální fázi jsme zklamali. Bylo tam hodně situací, které jsme měli vyřešit lépe. Produktivita byla prostě rozhodujícím faktorem. Příležitost Kangy měla skončit gólem. A stejně tak se měl prosadit Tetteh v nastavení. To prostě musíme proměnit. Jinak budeme mít problémy s každým mužstvem," bědoval Jílek.

„Měli jsme mnoho šancí, ale nedokážeme přidat druhý gól, jímž bychom soupeře zlomili," posteskl si brankář Sparty Milan Heča. „Posledních deset minut musíme podržet míč a dohrát zápas na polovině soupeře. Přeci je nemůžeme pustit do takového tlaku. A proměnit šance, které si připravíme," přitakával kapitán Pražanů Martin Frýdek.

Byť totiž Teplice inkasovaly, nesložily zbraně, ale vynutily si tlak. V hektickém závěru Řezníček hlavičkoval těsně mimo, gólovou hlavičku Čmovše skvostně vytáhl Heča. „Měli jsme přidat druhou branku, šancí jsme měli dost. Jenže jak se obáváme o vítězství, stáhneme se," lamentoval Jílek.

Jeho tým po standardní situaci neuhlídal dorážejícího Jakuba Řezníčka, který první trefou po srpnovém návratu z Lokerenu rozesmutnil Spartu. „Šest zápasů jsem se gólově neprosadil a už jsem byl trošku nervózní. Teď se mi vše vrátilo za práci, kterou odvádím, přestože jsem míč trefil kolenem," smál se šťastná jednatřicetiletý útočník. „Výrazně se podepsal pod vzestup Teplic, proto je symbolické, že vyrovnávací branku obstaral právě Jakub," usmíval se spokojeně trenér Hejkal v připomínce faktu, že od doby, kdy Severočeši Řezníčka angažovali, neprohráli v součtu s tuzemským pohárem už osm duelů v řadě.

Reklama