Hlavní obsah

Jablonec získal Hamouze a Váchu, Šimák asi nepřijde

KLADNO/JABLONEC NAD NISOU

Fotbalista Josef Hamouz po půlročním působení v Kladně znovu mění dres. Sedmadvacetiletý defenzivní univerzál přestupuje do Jablonce, kde podepsal dvouletou smlouvu. Na půlroční hostování ze Slavie přichází na Střelnici talentovaný záložník Lukáš Vácha. ČTK to v pátek řekl ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Severočeši sondují situaci kolem sparťanského záložníka Jana Šimáka, kterému nevyšlo angažmá v druholigovém německém St. Pauli. Flodrman ale připustil, že přestupová senzace se nakonec s největší pravděpodobností konat nebude a Šimák do Jablonce asi nezamíří. "Nějaké náznaky tam jsou, ale vzhledem k tomu, že chybí nějaké tři týdny do začátku ligy a v pondělí odjíždíme na soustředění, kde chce mít trenér kompletní kádr k dispozici, vypadá to všechno už dost komplikovaně. Nyní je to v podstatě na mrtvém bodě," uvedl Flodrman.

Jablonec ale na přestupovém trhu ještě nehodlá vyklidit pozice. Z Olomouce láká krajního středopolaře Vojtěcha Štěpána, se Sigmou však zatím nenašel společnou řeč. "Ale budeme ještě dál jednat," řekl Flodrman.

Jistou posilou už je Hamouz, který může nastupovat na kraji obrany i v záloze. Do Kladna přišel v lednu z Liberce, ale s klubem se rychle rozloučil a zamířil zpět na sever, nyní do Jablonce. "Byla to pro nás taková nabídka, která se neodmítá," uvedl na kladenském webu ředitel klubu Aleš Pangrác.

Pro Kladno je Hamouzův odchod další citelnou ztrátou. Klub, kterým před několika týdny otřásaly velké vnitřní spory a spekulovalo se i o tom, zda vůbec vstoupí do další prvoligové sezóny, výrazně obměnil kádr. Hostování skončila brankáři Bičíkovi, stoperu Šimůnkovi a útočníku Simpsonovi ze Sparty, do Liberce se vrátil Radzinevičius, do Slavie Kratochvíl s Gecovem a tým opustili i Strnad s Pončákem. Nový kouč Jaroslav Šilhavý se naopak žádné posily zvučného jména zatím nedočkal. A možná ještě přijde o klíčového záložníka Václava Kalinu, o nějž usiluje Mladá Boleslav a dnes se uskuteční další jednání mezi kluby.

Jablonci se univerzál Hamouz hodí do koncepce, nový kouč Luboš Kozel by si ale přál posílit ještě ofenzivu. V týdnu totiž odešel útočník Petr Smíšek do Teplic.

Reklama

Související témata: