Hlavní obsah

Čupr: Doufám, že budeme bojovat o poháry

Nová fotbalová posila Sigmy Olomouc Martin Čupr v rozhovoru pro Právo vzpomíná na podmínky svého bývalého angažmá v kyperském AE Pathos, vysvětuje důvody svého návratu a nastiňuje očekávání do příští sezóny. "Vše je hlavně o psychice," říká levý obránce.

Článek

Poslední rok jste působil v kyperském AE Pathos. Co vás přimělo k návratu do Česka?

Těch okolností bylo víc. Klub, za který jsem hrál, sestoupil a nabídku z tamní nejvyšší soutěže jsem nedostal. Druhou ligu jsem hrát nechtěl. Navíc dcerka půjde do třetí třídy, a tak jsem vyhověl manželce, která si přála vrátit se domů.

Jaké to na Kypru z vašeho pohledu bylo?

Rozhodně ne jednoduché, jak by se mohlo zdát. Už dávno neplatí, že tam berou každého. Čtrnáct dnů mě testovali a zároveň jsem neustále běhal po vyšetřeních. Že se mnou počítají, mi řekli až po třech týdnech. Kvalitních fotbalistů je tam dost, což poznal nedávno i náš nároďák.

Proč jste si vybral zrovna Olomouc?

Poslední dva měsíce jsem trénoval sám. Na jedné exhibici v Česku mě uviděl trenér Pulpit, který mě zná z Boleslavi, a pozval mě na zkoušku. Trvala pět dnů a asi jsem ho přesvědčil. Fyzicky stačím, a protože jsem už něco odkopal, mám i zkušenosti. Jsem mu vděčný, že mi dal práci. Neurčitý kontakt byl jen s Hradcem Králové.

Trenér s vámi počítá především na levou stranu obrany, případně zálohy?

Také očekává, že mlaďase usměrním. Vše je totiž hlavně o psychice a právě mladí potřebují v určitých momentech povzbudit. Vidět to bylo na jaře, kdy hráli o záchranu. Byli pod obrovským tlakem a neprodali svoji kvalitu. Teď tým posílil o několik zkušených hráčů a kluci budou mít obrovskou motivaci.

Co od svého olomouckého angažmá očekáváte vy?

Hrát tady je pro mě výzvou. Sigma patří mezi absolutní českou špičku a doufám, že letos vybojujeme účast v evropských pohárech. Mužstvo, jak už jsem řekl, je velmi kvalitní.

Reklama

Související témata: