Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku porazili bundesligový Rostock

PRAHA

Vydařeným výkonem a těsným vítězstvím 1:0 nad bundesligovým nováčkem Hansou Rostock ukončili hráči Baníku Ostrava herní část svého soustředění v Německu. Páteční výhru ve městě Waren-Müritz zařídil českému týmu gólem Lukáš Magera.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Německý celek nastoupil v nejsilnější možné sestavě, ale poprvé i Baník omezil experimenty na minimum. A výsledek se dostavil - ve 22. minutě Lukeš vyslal přihrávkou mezi obránce do vyložené šance Mageru, který prostrčil míč mezi nohama padajícího domácího gólmana. Náznaky šancí se pak rovnoměrně rozložily na obě strany, branka už ale nepadla.

Ve druhém poločase domácí prostřídali osm hráčů a Baník měl navrch. V 76. minutě se opět dostal zcela sám za obranou Hansy hbitý Lukeš, ovšem své sólo gólem nezakončil. V závěru už si Ostravští pohlídali vítězství, ke kterému mu aplaudovaly dvě tisícovky fandů v hledišti.

"Byl to velice kvalitní zápas, který splňoval ligové parametry. Domácí nastoupili do první půle v nejsilnější sestavě, ale také my jsme po dvou utkáních, kdy jsme hodně experimentovali, teď nasadili téměř nejsilnější složení týmu. Podali jsme ucelený výkon, soupeře nepustili do šancí a naše vítězství mohlo být ještě vyšší," uvedl trenér Karel Večeřa.

FC Hansa Rostock - FC Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 22. Magera.
Sestava Baníku: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Rajtoral (81. Metelka), Lukeš, Marek, Mišinský (81. Tesařík) - Svěrkoš (46. Zeher), Magera.

Budějovice porazily Duisburg

Teprve druhou výhru v rámci letní přípravy si připsali fotbalisté Českých Budějovic. Dynamo dnes v utkání o 3. místo na turnaji v rakouském Zell am See porazilo nováčka německé bundesligy MSV Duisburg brankou Slováka Plichty 1:0.

Jihočeši ve svém druhém utkání během soustředění v Rakousku sehráli s Duisburgem vyrovnaný zápas. V prvním poločase sice měli mírnou převahu fotbalisté německého celku, ovšem druhá půle už jasně patřila Dynamu.

Přímý kop Adamce ještě zastavilo břevno, ale nová posila Plichta po samostatné akci po pravé straně o chvíli později vstřelil jediný gól duelu. Jihočeši si tak po vítězství 4:0 nad divizními Prachaticemi připsali druhou výhru v letní přípravě. Další zápas v rámci rakouského soustředění je čeká v úterý proti anglickému Watfordu.

Dynamo České Budějovice - MSV Duisburg 1:0 (0:0)
Branka: 77. Plichta.
Sestava Č. Budějovic: Křížek - Peroutka, Horejš, Homoláč, Rehák - Hrbáč, Jungr, Vozábal (75. Žižka), Hílek, Plocek (46. Adamec) - Radzinevičius (65. Plichta).

Viktoria Žižkov přehrála Admiru Vídeň

Viktoria Žižkov zvítězila ve svém posledním utkání na herním soustředění nad vídeňskou Admirou vysoko 5:2. Napravila si tak reputaci po středeční remíze s třetiligovou Nitrou.

Utkání hrané ve Vídni dostalo rychlý spád. Viktoria vedla již po čtvrthodině díky dvěma brankám Švancary a první dvacetiminutovku zakončil gólově Bukač. Ve 21. minutě byla hra na téměř půl hodiny přerušena po srážce Pařízka s jedním hráčem soupeře a na hřišti se dokonce objevily dvě sanitky.

V dohrávaném prvním poločase pak předvedli domácí tvrdou hru. V 65. minutě, už za stavu 4:1 - to se v 60. minutě trefil Stracený, došlo v mužstvu Viktorie k velkému prostřídání, kdy se na hřišti objevilo šest nových hráčů. Pět minut před koncem ještě pečetil střídající Radek Pilař.

Admira Vídeň - Viktoria Žižkov 2:5 (1:3)
Branky Žižkova: 11. a 14. Švancara, 21. Bukač, 60. Stracený, 85. Pilař.
Sestava Žižkova: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Procházka, Novotný, Stracený - Bukač, Švancara, od 65. minuty: Pařízek - Kučera, Labant, Kropík, Jambor - Bažík, Moughfire, Pilař, Stracený - Bukač, Tinga.

Bohemians prohráli s Drážďany

Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli ve svém druhém přípravném utkání na soustředění v Německu s celkem ze čtvrté nejvyšší soutěže FV Drážďany 06 1:3. Trenéři dnes vyzkoušeli především hráče širšího kádru, kteří nenastoupili v předchozím duelu.

Po bezbrankové první půli "klokani" v 54. minutě inkasovali z penalty po faulu Sirového. O jedenáct minut později sice vyrovnal po centru Kotyzy Bálek, jenže v 68. minutě Drážďany strhly z přímého kopu vedení opět na svoji stranu a v závěru přidaly třetí gól.

"Podařilo se nám sehnat neplánovaně soupeře, aby si mohli zahrát i hráči, kteří se včera nedostali do sestavy," uvedl vedoucí mužstva Milan Boubín. "Polovina hráčů vždy trénuje a polovina hraje. V kádru tady máme třicet fotbalistů," doplnil sportovní manažer Zbyněk Busta.

Další utkání sehrají Bohemians v sobotu od 17:00 s Chotěbuzí.

FV Drážďany 06 - Bohemians 3:1 (0:0)
Branka Bohemians: 65. Bálek
Sestava Bohemians: Havránek - Císař (46. Sirový), Pecinovský, Škoda, Růžička - Moravec, Vágner, Slezák, Matůš - Formáček (46. Kotyza), Kulvajt (46. Bálek).

Reklama