Hlavní obsah

Plzeň obral o výhru její bývalý útočník Wágner a měl další šanci. Už jsem se skoro chystal jásat, tvrdí

Zlín

Fotbalisté Plzně ztrácejí na druhém místě prvoligové tabulky už jedenáct bodů na vedoucí Slavii. V dohrávce 15. kola jen remizovali 1:1 ve Zlíně, který sice protáhl sérii zápasů bez výhry na devět, avšak poskočil z předposledního na třinácté místo.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Tomáš Wágner ze Zlína a Joel Kayamba z Plzně.

Článek

Viktorii připravil o vítězství její bývalý útočník Tomáš Wágner, který nejprve jedenáct minut před koncem hlavou vyrovnal a v úplném závěru měl na kopačce dokonce i rozhodující gól. Brankář Hruška ovšem vytěsnil jeho střelu na břevno. „Veliká škoda. Hrůša je ale fantastický gólman, předvedl výtečný zákrok. Snažil jsem se najít nějakou skulinku a už jsem se skoro chystal jásat. Zdálo se mi, že se míč snáší do sítě. Nakonec to nedopadlo, ale i bodík musíme v naší situaci brát. A mě osobně branka snad trochu zklidní,“ přemítá Wágner.

Vyrovnání oslavil nesmírně bouřlivě. „V Plzni jsem v minulosti nějaký čas působil a prožil jsem tam velmi dobré období. Některé kluky pořád dobře znám. Stále to jsou pro mě trochu specifická utkání, ale už je neprožívám tolik jako dřív. Čas strašně rychle letí,“ vysvětlil.

Plzeňští si po závěrečném hvizdu marně lámali hlavy, proč po Krmenčíkově vedoucí trefě vyklidili poslední čtvrthodinu prostor domácím. „Nedokážu si vysvětlit náš závěrečný výpadek. Úplně zbytečně jsme začali ztrácet míče a vlastně sami jsme Zlíňanům připravovali šance. Musíme si rozebrat, proč jsme je zničehonic pustili do tolika nebezpečných situací,“ uvažuje zklamaný kouč Západočechů Pavel Vrba.

Nepřímo připouští, že hlavním úkolem jeho mužstva v dalším průběhu sezony bude především udržet druhou příčku. „Slávisté mají jedenáctibodový náskok a jsou v obrovské euforii. Účinkování v Lize mistrů jim k ní pomáhá. Odvádějí mimořádné výkony a jsou v současnosti někde jinde než my. Taková je prostě realita,“ tvrdí.

Rovněž plzeňský záložník Adam Hloušek si uvědomuje, že se tým z Edenu veze na vítězné vlně. „Ve fotbale je ovšem možné všechno. My se ale musíme teď hlavně poučit z chyb a začít střílet góly. Kdybychom ve Zlíně proměnili v prvním poločase naše šance a vedli třeba 3:0, mohlo být všechno jinak,“ míní.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Lukáš Hejda z Plzně, Tomáš Wágner a Tomáš Poznar ze Zlína a plzeňští Lukáš Kalvach a Joel Kayamba.

Domnívá se, že jeho celek urazil zahozením několika tutovek fotbalového boha. „Ten nás za to v závěru potrestal. My jsme se při našem vedení úplně zbytečně zatáhli. Zápas jsme měli dohrát mnohem líp. V neděli musíme za každou cenu zvládnout další těžký duel s Libercem,“ hledí Hloušek už raději dopředu.

Reklama

Související témata: