Hlavní obsah

Jena jedná v Praze o Šimákovi a chce i Holendu

PRAHA

Funkcionáři německého druholigového klubu Carl Zeiss Jena v Praze usilovně jednají se Spartou o příchodu záložníka Jana Šimáka, ale podle vyjádření českého fotbalového mistra dosud bez konkrétního výsledku. Šimák nemusí být jediným hráčem, který z Letné do Německa zamíří, neboť Jena začala usilovat také o útočníka Jana Holendu.

Článek

Podle mluvčího Sparty Lukáše Přibyla se ale ani v jednom případě kluby dosud nedohodly. "O Šimákovi se už jedná a totéž je v plánu také ve čtvrtek. V případě Holendy je zájem Jeny novou informací, ale jednat by se začalo až během víkendu, případně během příštího týdne," uvedl Přibyl.

V případě osmadvacetiletého Šimáka se zdá být dohoda na spadnutí, spíše se nyní jedná o hráčově smlouvě. U jednadvacetiletého Holendy se zatím spíše uvažovalo, že po návratu z hostování v Liberci a Českých Budějovicích zůstane na Letné, ale zájem německého klubu to může změnit.

Ve sparťanském útoku by asi pro Holendu místo v základní sestavě nezbylo, protože na soupisce jsou i Došek, Kulič, Slepička a Rezek. Na stejné pozici nastupovali v minulosti také Matušovič a Kolář, kteří budou mít těžkou pozici na svých postech krajních záložníků.

Hrát na hrotu navíc mohou i Vršajevič a Bíro, o nichž se ale spekuluje v souvislosti s hostováním v Kladně respektive Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: