Hlavní obsah

Bejbl se vrací do ligy, bude hrát za Liberec

LIBEREC

Fotbalista Radek Bejbl posílí Slovan Liberec, s nímž se dohodl na roční smlouvě v Liberci. Česká liga tak zažije návrat dalšího vicemistra Evropy z roku 1996 poté, co se Vladimír Šmicer upsal pražské Slavii. Bejbl, kterému vypršela smlouva v Rapidu Vídeň, v Liberci poslední měsíc trénoval. Někdejší hráč Atlétika Madrid a Lensu původně zamýšlel hrát dál v zahraničí, ale nedostal žádnou nabídku.

Článek

"Liberec je ambiciózní klub a vysoké ambice bude mít i v příští sezóně," řekl České televizi Bejbl, který už odehrál v dresu čtvrtého týmu minulé sezóny přípravný zápas proti Leedsu. Kouč Michal Zach spoléhá i na Bejblovy zkušenosti. "Počítáme s ním na defenzivní post do středové řady, kde potřebujeme zklidnit hru a rozehrávku," uvedl nový trenér Slovanu.

Čtyřiatřicetiletý Bejbl se vrací do domácí soutěže podruhé. V roce 2002 oblékl znovu dres Slavie, s níž předtím získal v roce 1996 ligový titul. Předloni však znovu odešel do zahraničí a dva roky působil v Rapidu. V české lize odehrál dosud 240 zápasů a dal 31 branek.

Reklama

Související témata: