Hlavní obsah

Jena i se Šimákem v sestavě podlehla v přípravě Mostu

Fotbalisté Mostu zvítězili v předligové generálce nad německým druholigovým celkem z Jeny 4:2. Severočeši výsledek otočili až zlepšeným výkonem ve druhém poločase, v němž se v dresu hostujícího klubu objevil i český záložník Jan Šimák, který v týdnu přestoupil z pražské Sparty.

Článek

V prvním poločase Most chybami v defenzivě nabídl hostům řadu šancí. Po jedné z nich se ve 28. minutě prosadil Hansen a před brankářem Acevským nezaváhal. Ve druhém poločase se však hra Mostu zcela změnila. Střídající Bogdanov ve 47. minutě předvedl šedesátimetrový sprint po pravé straně a na jeho konci naservíroval míč zcela volnému Makedonci Toleskému, který z úhlu poslal míč pod břevno. Za dvanáct minut se Bogdanov přesunul na levou stranu zálohy a ihned si připsal i druhou asistenci, jeho centr poslal do sítě hlavou Oboya.

Německý klub sice ještě po skrumáži stihl vyrovnat, více už ale velmi dobře chytající brankář Svoboda nepřipustil. V 70. minutě si došel pro faul střídající Da Silva a penaltu s jistotou proměnil Pilař, definitivní podobu výsledku dal v 83. minutě opět Oboya, který si zaběhl na dlouhý pas, odstavil si obránce a s jistotou poslal míč k tyči.

Proti Bohemians se v Německu trefil Kaufman

Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli v generálce před startem první ligy v německém Aue 1:2. Jediný gól pražského klubu vstřelil Martin Kotyza, první branku druholigového soupeře dal český útočník Jiří Kaufman. Všechny podstatné události utkání se odehrály už před přestávkou.

Ve 27. minutě Kaufman zakončil kombinaci domácího týmu vedoucím gólem, druhý přidal o šest minut později z penalty Kurth. Hosté takřka okamžitě snížili po trefě Kotyzy, ale tím byl střelecký účet zápasu uzavřen. Poměrně tvrdě hraný zápas přinesl v druhém poločase vyloučení hostujícího Marka, řadu šancí na obou stranách, ale gólmani už byli pozorní.

Plzeň dostala výprask od Herthy

Fotbalisté Kladna zakončili soustředění v Německu porážkou 1:4 s nováčkem druhé bundesligy VfL Osnabrück. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vyhráli díky Šilhanově brance z 28. minuty první poločas, ale několikeré střídání se po přestávce promítlo do kladenské hry a soupeř skóre otočil třemi góly v závěrečných deseti minutách.

"Samozřejmě, že s výsledkem nemohu být spokojen, ale na druhé straně je pravda, že jsme chtěli dát prostor co nejvíce hráčům. Jednoznačná porážka až tolik neodpovídala průběhu hry, protože po druhé obdržené brance jsme se snažili vyrovnat, ale z brejků jsme dostali další dva góly," řekl kouč Šilhavý.

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v posledním přípravném utkání před startem sezóny s bundesligovou Herthou Berlín 0:4. Západočeši inkasovali po dvou brankách v každém poločase, v prvním dvakrát skóroval Pantelič, ve druhém po Ebertově trefě završil výsledek vlastním gólem Müller.

"Do utkání jsme vstoupili slušně. Vytvořili jsme si slibné příležitosti, hra byla vyrovnaná. Bohužel jsme našimi chybami dovolili soupeři skórovat," komentoval zápas trenér Viktorie Stanislav Levý.

FK SIAD Most - FC Carl Zeiss Jena 4:2 (0:1)
Branky: 59. a 83. Oboya, 47. Toleski, 70. Pilař z pen. - 28. Hansen, 68. Allagui. Diváci: 400.
Sestava Mostu: Acevski (46. Svoboda) - Škoda, Procházka, Jamrich, Trubila (75. Japan) - Loos (46. Bogdanov), Jedinák (69. V. Mendy), Pilař (81. Schut), Oboya - A. Mendy (46. Štípek), Toleski (57. Da Silva).
Aue - Bohemians 1905 2:1 (2:1)
Branky: 27. Kaufman, 33. Kurth z pen. - 34. Kotyza. ČK: 68. Marek (Bohemians 1905). Diváci: 3500.
Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Pávek, Šmarda - Kotyza (70. Růžička), Adam (38. Hašek), Slezák (74. Vágner), Kunášek - Bálek (60. Kulvajt), Škoda (46. Matůš).
Osnabrück - Kladno 4:1 (0:1)
Branka Kladna: 48. Reichenberger, 80. Nouri, 86. Manno, 88. Hennings - 28. Šilhan.
Sestava Kladna: Pavlík (46. Miski) - Gross (46. Hoffmann), Killar (71. Beneš), Farbák (46. Čáp), Takács - Zoubele, Šelicha (71. Holub), Dočkal (46. Bayer), Cigánek (80. Zachariáš) - Šilhan (60. Kousal), Kabele (46. Jeslínek).
Hertha Berlín - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)
Branky: 25. z pen. a 38. Pantelič, 68. Ebert, 87. Müller vlastní. Diváci: 2000.
Sestava Plzně: Daněk - Procházka (46. Halama), Müller, Zakopal (65. Knakal), Smola - Malár (46. Brožík), Trapp (46. Rada), Jarolím, Šíma (46. Róth) - Malcharek (60. Borek), Fillo (80. Psohlavec).
1. FC Slovácko - Tescoma Zlín 0:2 (0:0).
Branky: 61. Zúbek, 72. Žůrek.
Sestava Zlína: Baránek - Kroča, Švach (46. Pazdera), Zbožínek, Penner (55. Konečník) - Vidlička (70. Řihák), Zúbek, Opiela, Kraus (46. Zapletal) - Vyskočil (60. Žůrek), Šmahaj (46. Bača).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články