Hlavní obsah

Uličný toužebně vyhlíží stopera

BRNO

Kvalitního stopera, který by plnohodnotně nahradil mladého Mazucha, jenž odešel do italské Fiorentiny, toužebně vyhlíží týden před startem I. ligy trenér fotbalistů Brna Petr Uličný. „Střed obrany potřebujeme nutně posílit. Na stoperské posty máme momentálně k dispozici jen Trousila, Pavlíka a Radka Mezlíka. To je málo," je si vědom Uličný.

Článek

"Námluvy s Dvorníkem, Bejblem ani se zlínským Švachem bohužel nevyšly, a tak vedení klubu jedná o dalších jménech. Pevně věřím, že do konce přestupního období k nám zkušený stoper přijde,“ je přesvědčen Uličný, jenž stojí i o krajního beka Pergla, který skončil v anglickém Prestonu.

Charismatický kouč je s průběhem letní přípravy docela spokojen. „Máme za sebou vydařená soustředění ve Velkých Losinách a v Rakousku, kde jsme odehráli i tři velice kvalitní zápasy,“ pochvaluje si. Výsledky přípravných duelů ho však příliš nepotěšily. „Za kaňku považuji především vysokou porážku 0:3 s Levski Sofia. Byla pro nás krutá. Doplatili jsme na hrubky v defenzívě. Těch se musíme v lize rozhodně vyvarovat,“ předsevzal si Uličný.

Pacandu si vyžádal

Naopak vyzdvihuje útočnou sílu mužstva. „Jen musíme začít proměňovat víc šancí. Proto jsme koupili Tomáše Doška a dobře se jeví i zkušený Wagner. Na svou šanci číhá Vrána a tříletou smlouvu u nás nově podepsal i Pacanda,“ připomněl trenér. Přestože klubový management s Pacandou už po skončení hostování ze Sparty nepočítal, Uličný si jeho angažování vyžádal. „Milana znám dobře už ze svého prvního působení v Brně. Je to pořád pan fotbalista. Může nám hodně pomoci. Samozřejmě jen za předpokladu, že bude dávat fotbalu úplně všechno na hřišti i mimo stadión. Snad si nabídnuté šance váží,“ doufá.

Uličnému nyní přibyli do mužstva také tři hráči, kteří se podíleli na zisku stříbrných medailí českého týmu na nedávném MS dvacetiletých. „Jsem na ně hrdý. Kaloudu, Střeštíka ani Oklešťka ovšem skoro vůbec neznám. Trenér dvacítky a můj asistent Mirek Soukup však o nich ví všechno. Pokud prokážou odpovídající formu, mají cestu do základní sestavy otevřenou,“ uvažoval Uličný, který postaví všechny tři mladíky do dnešní předligové generálky v Opavě. Do nejvyšší soutěže vstoupí Brno příští neděli utkáním se Zlínem.

Reklama

Související témata: