Hlavní obsah

Sparta se domluvila na příchodu Kozáčika ze Slavie

PRAHA

Fotbalový brankář Matúš Kozáčik má namířeno z pražské Slavie do Sparty. Na přestupu třiadvacetiletého slovenského gólmana se v neděli dohodli zástupci obou klubů, zbývají dořešit pouze detaily kontraktu mezi hráčem a letenským klubem. "Věříme, že by přestup mohl být dotažen v pondělí," uvedl tiskový mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Matúš Kozáčik

Článek

V brzkou dohodu doufá i Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje. "Jsem rád, že se kluby domluvily a věřím, že i pondělní jednání budou vstřícná, a že se Matúš stane hráčem Sparty," řekl ČTK Zíka.

Kozáčik, který patří do širšího kádru slovenské reprezentace, odchytal v české lize 55 zápasů, ale na jaře nastoupil pouze k jednomu utkání. Vedle slávistické jedničky Michala Vorla mu navíc nedávno přibyl další konkurent Martin Vaniak, a tak si sháněl nové angažmá. Zahraniční zájemci ale chtěli, aby setrval ve Slavii ještě půl roku, než mu vyprší hráčská smlouva. Poté by totiž mohl odejít bez náhrady.

Kozáčik se stane už čtvrtým brankářem v kádru Sparty. Trenér Michal Bílek má teď k dispozici Tomáše Poštulku, Zdeňka Zlámala a Tomáše Grigara a nejméně jeden z nich nejspíš zamíří na hostování do jiného klubu. Letenští navíc disponují ještě Davidem Bičíkem, na Kladně hostuje Maďar Zoltán Miski.

"V návaznosti na příchod Kozáčika budou i další kroky v pohybu brankářů. Trenér si z přípravy odnesl určité poznatky, ze kterých nyní vychází. Do sezony půjde Sparta s trojicí brankářů. Její podobu budeme znát s největší pravděpodobností během příštího týdne," uvedl Přibyl.

Reklama