Hlavní obsah

Straka v Karviné končí! Černá série stála Franze místo

Karviná
Aktualizováno

Prohráli posledních pět kol a v lize šestkrát za sebou nezvítězili, takže klesli na předposlední příčku tabulky. Proto jsou fotbalisté MFK Karviná momentálně bez hlavního trenéra. Dosavadní kouč František Straka byl vedením klubu odvolán. A-tým dočasně povedou asistent Marek Bielan s trenérem brankářů Branislavem Rzeszotem. Klub informaci oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka už není trenérem Karviné...

Článek

Mužstvo potápěla krize, trenér však chtěl bojovat.

"Jsme v křeči. Pak už nejede hlava, přijdou zbytečné chyby. Těžko se mi situace komentuje. Jsem člověk, který neutíká. Budu makat a bojovat, jsou tady kluci, kteří mají podobný charakter jako já. Teď už to nebude o fotbale, musíme se zvednout," líčil František Straka po páteční porážce 0:3 na Baníku.

Populární Franz už ovšem u bitvy o záchranu nebude. V Karviné po osmi měsících skončil.

Po domácí remíze 1:1 s Opavou už Karvinští nezískali ani bod, a dokonce ani neskórovali. „Rozhodli jsme se Františka Straku z pozice hlavního trenéra odvolat z důvodů špatných a neuspokojivých výsledků, které při pohledu na tabulku značí předposlední, patnáctou pozici v prvoligové tabulce. Trenéru Strakovi děkujeme za odvedenou práci a v další trenérské kariéře mu přejeme hodně štěstí," oznámil sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Odvolání ho mrzí, ale jede dál...

„Upřímně, odvolání jsem nečekal, i když samozřejmě vím, že naše výsledky byly špatné. Věřil jsem, že v nadcházející reprezentační pauze dokážeme zapracovat na tom, abychom zase dávali góly a nedostávali je. To už nestihnu," řekl Straka pro Právo a Sport.cz.

"Odvolání mě mrzí, protože karvinský region a naši fanoušci mi přirostli k srdci. Ale musím rozhodnutí vedení přijmout, takový je osud trenérů. Straka byl asi pro Karvinou málo... Ale nezoufám, jedu dál," ujišťuje kouč.

Jednašedesátiletý Straka přišel k mužstvu Karviné v březnu po odvolání Norberta Hrnčára s cílem zachránit Slezany v nejvyšší soutěži, což se mu povedlo. V současné sezoně je Karviná jediným týmem, který doma nezvítězil.

Straka, bývalý hráč a kouč Sparty, je čtvrtým odvolaným trenérem v ligové sezoně. Výpověď před ním dostali Ivan Kopecký v Opavě, Josef Csaplár ve Zlíně a Martin Hašek v Bohemians 1905.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice