Hlavní obsah

Smíšek: Nesrovnávejte mě s kanonýrem Džekem

Nová posila Teplic Petr Smíšek přichází na Stínadla z dalšího severočeského klubu Jablonce, kde působil tři a půl roku. Mnozí od něj očekávají, že nahradí exkanonýra Teplic Džeka, ale on s bosenským útočníkem nechce být srovnáván. V Teplicích bude znovu hrát pod trenérem Radou, kterého zná již ze svého působení v Plzni a následně v Jablonci.

Článek

Během léta jste se přesunul z Jablonce do Teplic. Kdy jste se o nabídce dozvěděl?

Začátkem července. Byl jsem v Jablonci tři a půl roku a projevil jsem zájem odejít. Nebránili mi, protože koupili Zelenku na góly a já jich moc v minulé sezóně nedal... Když Luděk přišel a s ním i Táborský, byl to pro mě signál, že bych měl odejít.

Jste připraven nahradit exteplického kanonýra Džeka, který vstřelil v sezóně třináct branek?

On dával hodně gólů, což mně se v Jablonci nedařilo. Chci být v Teplicích hlavně užitečný. Nechtěl bych, aby mě lidé s Džekem srovnávali. On byl mladý, nejlepší cizinec v naší lize. Nemyslím, že je správné nás dva porovnávát.

Bude pro vás těžké vyrovnat se s velkým očekáváním fanoušků?

Diváci jsou nároční všude. Ale to je správné. Já doufám, že lidé v Teplicích ocení, když budeme bojovat a v každém utkání necháme všechno. Já jsem nachystaný na skutečnost, že to není nikde snadné.

Je pro vás výhoda, že jste pod trenérem Radou hrál už v Plzni a poté i v Jablonci?

Výhoda v boji o sestavu to není. Rozhodně je však při příchodu do nového prostředí lepší, když vás trenér zná. Ale nemyslete si, že mám nějaké úlevy. Naopak dobře vím za ta léta, že je hodně náročný a jeho přípravy jsou hodně tvrdé.

Reklama

Související témata: