Hlavní obsah

Útočník Ivana jde do Slavie na roční hostování s opcí

Slovenský fotbalový útočník Milan Ivana se stane posilou pražské Slavie, s níž už několik dní trénoval, ale dlouho se s klubem nemohl dohodnout na podobě smlouvy. Třiadvacetiletý hráč, který naposledy působil v sestoupivším Slovácku, se v pondělí večer nakonec domluvil se Slavií na ročním hostování s dvouletou opcí.

Článek

"Jde sice o hostování, ale osobně vnímám tuto dohodu skoro jako přestup," citoval Ivanova manažera Karola Csonta internetový server pravda.sk. Člen představenstva pražského klubu Tomáš Rosen v úterý řekl, že transfer ještě nebyl definitivně stvrzen podpisy na smlouvě. "Ale je téměř jisté, že to tak bude. Jsme domluveni, jen něco dolaďujeme," uvedl Rosen.

Slavii ve středu čeká úvodní souboj ve druhém předkole Ligy mistrů proti Žilině, ale Ivana do dvojzápasu proti svým krajanům zasáhnout nemůže, protože jej červenobílí nestihli zapsat na soupisku. Už v neděli by však mohl nejlepší střelec české ligy v sezóně 2005/2006 nastoupit v úvodním ligovém kole v Jablonci.

Dvojnásobný slovenský reprezentant Ivana se Slavií trénoval od začátku minulého týdne, kdy se Pražané dohodli na podmínkách transferu se Slováckem, ale hráč dlouho licitoval kvůli podobě své smlouvy. Obě strany nakonec našly společnou řeč a Ivana bude desátou letní posilou českých vicemistrů.

Drobný ofenzivní fotbalista tak konečně změnil dres, po čemž toužil celý minulý rok. Nejprve se nedohodl na angažmá v FC Curych, pak nevyšla ani jeho jednání s dánským Aalborgem, norským Stavangerem, Boavistou Porto či ještě loni bundesligovým Mönchengladbachem. Ivana do české ligy přišel na začátku roku 2004 z Trenčína, celkem v ní za jihomoravský klub odehrál 94 zápasů a vstřelil 22 branek.

Reklama