Hlavní obsah

Žižkov má novou tribunu a chce skončit do desátého místa

PRAHA

Na listině startujících v nejvyšší české fotbalové soutěži se opět sešly čtyři pražské týmy. Ke tradičním Spartě a Slavii se přidaly Bohemians 1905 a Viktoria Žižkov. Ta se mezi elitu vrací po tříleté odmlce, kterou předznamenala korupční aféra, díky níž žižkovský klub tehdy přišel o důležité ligové body. Vedení týmu stanovilo jako cíl umístění do desátého místa, k němuž by měl pomoci mimo jiné rozpočet ve výši 55 miliónů korun.

Foto: FK Viktoria Žižkov

Jedna z nových grafických tváří staronového účastníka první fotbalové ligy - ilustrační fotografie.

Článek

Na předsezónní tiskové konferenci vyslovil své přání o umístění klubu v první ligové desítce prezident klubu Luděk Vinš. „V Poháru ČMFS bychom se rádi dostali do čtvrtfinále,“ dodal. Informoval také o tom, že má klub smluvně potvrzených 50% financí potřebných pro chod klubu, druhou polovinu prostředků prý zbývá jen převést z ústních dohod na písemné. „Dalších skoro dvaadvacet miliónů jsme investovali do stadiónu,“ řekl Vinš novinářům.

Fanoušci žižkovské Viktorie se mohou těšit na úplně novou tribunu za jednou z branek, rotační reklamní panely a sedačky v klubových barvách. To vše by mělo být před startem ligy dokončeno, VIP a klubové prostory či obchod se suvenýry se budují. V plánu je i modernizace vstupů pro diváky, pokladen a sociálních zařízení. Žižkov by také rád rozšířil počet hřišť v tréninkovém a mládežnickém centru v Počernicích. Naděje Viktorie pro budoucnost navíc spojily síly s xaverovskou mládeží.

Hlavním partnerem klubu zůstává pojišťovna Slavia, novým se stala společnost Adidas, která bude hráčům i realizačnímu týmu poskytovat veškeré sportovní vybavení. Další novinkou je kampaň, která se pokusí pražskému klubu vtisknout originální grafickou tvář.

Co se týč hráčských změn, ty na Žižkové probíhají s výhledem k první lize již od minulého roku. „Loni v létě jsme koupili sedm hráčů, v zimě a před novou sezónou přišlo vždy dalších pět fotbalistů,“ informoval novináře sportovní ředitel klubu Milan Lešický. „Teď nám jde především o etapu stabilizování kádru, v příštích letech počítáme s dalším zkvalitňováním, ruku v ruce s postupem mužstva ligovou tabulkou výše,“ dodal Lešický.

Do české ligy se vrací Griga, Skalba bude asistentem 

Exotickými nováčky v týmu jsou Brazilec Tinga a Francouz Moughfire. „Tinga je jediným hráčem, který se do týmu dostal skrz náš předsezónní přípravný kemp. Má již mezinárodní zkušenosti, působil v polské lize a je tedy adaptovaný na evropský styl,“ referoval o svém svěřenci slovenský kouč Viktorie Stanislav Griaga a dodal: „Francouz Moughfire je na tom velmi podobně, byl nejlépe hodnoceným hráčem na své pozici ve slovenské lize. Oba mají předpoklady se v české lize prosadit.“

Griga je také novou žižkovskou tváří. V minulosti již v Gambrinus lize působil na lavičce Liberce a Sparty. Trenér Skalba, který pražský klub dovedl k postupu z druhé ligy se přesunul na pozici Grigova asistenta. „Hráči v tomto klubu nejsou zkažení penězi, někteří ještě ani první ligu nehráli a moc se na to těší. To by mohla být naše devíza,“ uvedl Griga.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články