Hlavní obsah

Procházka vstoupí na druhý pokus mezi fotbalovou elitu

PRAHA

Podruhé pomohl Tomáš Procházka druholigovému týmu k postupu do nejvyšší fotbalové soutěže. Jenže před třemi lety v Mladé Boleslavi šanci ukázat umění mezi elitou nedostal. Nyní ve Viktorii Žižkov se snu v podobě startu mezi elitou dočká. „Je to blízko. Snad to vyjde a léta práce dojdou konečně zúročení,“ těší se šestadvacetiletý záložník.

Článek

S fotbalem začínal v Kladně, kde se dostal do 3. ligy. Pak odešel do druholigové Plzně a po roce do Mladé Boleslavi. Během dvou let přispěl k postupu do 1. ligy. „Měl jsem radost a hrozně se těšil,“ vzpomíná. Jenže místo 1. ligy byl poslán na hostování do druholigového Kladna. Ač odchovanec, šancí dostal málo. Tak přestoupil na Žižkov. „A během dvou let jsme vykopali ligu,“ směje se.

Během letní přestávky na oblíbeném postu štítového záložníka pod novým trenérem Grigou hrál pravidelně. A v neděli by neměl chybět v základní sestavě Viktorie. „A zrovna v Boleslavi. Bude to pikantní ligové premiéra,“ směje se Procházka.

Jak se s novou soutěží popasuje netuší. „V druhé lize není takový tlak, liga je přece jen jiná.“ Šance Viktorie vidí dobře. „Osa týmu zůstala. A že nás nemají ostatní rádi kvůli našemu stylu nebo nedělním dopoledním zápasům je jejich věc. Chceme ukázat, že do ligy patříme,“ hlásí bojovně.

Těší se na souboj s bratrem Janem, kapitánem Mostu. „Byl to náš sen, potkat se v lize. Zajímá mě, komu bude táta fandit. Asi se rozhodne podle prvních utkání,“ směje se záložník Viktorie.

Reklama