Hlavní obsah

Nový kouč Karviné Jarábek: Kádr je solidní, kluci potřebují dostat nový impulz

Karviná

Jen pár dní trvalo Karviné hledání nového trenéra. Na lavičku předposledního týmu Fortuna ligy „usedl" 57letý slovenský kouč Juraj Jarábek tři dny po odvolání Františka Straky.

Foto: Profimedia.cz

Juraj Jarábek povede fotbalisty Karviné

Článek

„Děkuji za šanci. O české lize mám přehled a těším se na ni. Čeká nás plno práce, některé hráče znám osobně. Kádr je tady solidní a myslím, že kluci potřebují nakopnout a dostat nový impulz," řekl trnavský rodák Jarábek, jenž naposledy trénoval ve slovenské lize Zlaté Moravce, kde skončil na začátku listopadu roku 2018.

Angažmá v Karviné bude pro Jarábka první trenérskou štací v České republice. Mimo Slovensko, kde vedl také Trnavu, se za prací vydá podruhé. Největšího trenérského úspěchu dosáhl v gruzínském Dinamu Tbilisi, kde slavil double, tedy vítězství v lize i poháru. Tehdy měl v týmu i současného gólmana Karviné Libora Hrdličku.

„Od angažování trenéra Jarábka si slibujeme zlepšený herní projev a především body do tabulky, kterých nemáme moc. Jsme rádi, že jsme se rychle domluvili," řekl člen představenstva MFK Karviná Petr Hort.

Karviná po reprezentační přestávce přivítá v neděli doma Plzeň (17 hodin), o týden později se vydá na hřiště mistrovské Slavie Praha. Jarábek přebírá Karvinou v nedobré pohodě.

Slezané nevyhráli šest utkání v řadě a jsou předposlední o bod před Opavou. Gól v lize nevstřelili už 533 minut.

Reklama

Související témata: