Hlavní obsah

Zaplatí Baluta za šustění bankovkami? Řízení proti němu je zahájeno

Aktualizováno

Jeho tým zařízli, a ještě navrch bude za stejný duel nejspíš potrestán hned dvakrát. Fotbalová disciplinárka zahájila řízení s hráčem Alexandru Balutou ze Slovanu Liberec za nesportovní chování v utkání proti Plzni. Když rumunský hráč po svém vyloučení opouštěl trávník, předváděl gestem šustění peněz, aby dal jasně najevo, co si o výkonu rozhodčích v čele se Zbyňkem Proskem myslí. Za vyloučení má stop na jedno utkání a další za čtvrtou žlutou kartu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu. Jeho autor Alexandru Baluta je třetí zprava.

Článek

Verdikt komise rozhodčích mu může být jen slabou útěchou. Kapitán Vitkorie Roman Hubník neměl dohrát nedělní zápas 16. ligového kola proti Liberci.

Komise potvrdila, co už celá republika dávno věděla. Hlavní sudí Zbyněk Proske chyboval ve spolupráci s asistentem Davidem Hockem, když domácího stopera nevyloučil po druhé žluté kartě. Oba arbitři budou podle šéfa komise rozhodčích Jozefa Chovance suspendováni do konce podzimní části sezony.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Alexandru Baluta z Liberce (v pozadí) fauluje Joela Kayambu z Plzně. Za zákrok dostal druhou žlutou a následně červenou kartu. Přihlíží liberecký Kamso Mara.

Nejvíc na dvojí metr sudího doplatil právě Alexandru Baluta. Proske mu za protesty udělil žlutou kartu a za faul obdobný Hubníkovu druhou, takže Rumun musel mazat ze hřiště.

Křivdu neskousl a cestou z trávníku šustil imaginárními bankovkami jak směrem k Proskemu, tak k plzeňské střídačce.

Za vyloučení po druhé žluté kartě každopádně Baluta dostal stop na jeden zápas, stejně dopadl i Michael Junior Ugwu z Bohemians Praha 1905.

Baluta při vší smůle odpyká stop na jedno utkání také za čtvrtou žlutou kartu, stejný trest dostali Jan Krob, Vladimir Jovovič (oba Jablonec), Stanislav Hofmann (Slovácko) a Jan Shejbal (Teplice).

Komise také udělila několik pokut vesměs za nesportovní chování a výtržnosti fanoušků. Sparta musí zaplatit 60 tisíc korun, Slavia o deset tisíc méně a Ostrava, Bohemians 1905 a Opava po 20 tisících.

Reklama

Související témata: