Hlavní obsah

Stříbrní mladíci se neztratí

Karel FeltPrávo

Členové stříbrného týmu z MS dvacetiletých by se neměli v českém fotbale ztratit. „Určitě nezmizí. Vědí o nich skauti předních evropských klubů, a prokázali také svoji kvalitu,“ tvrdí hráčský agent Pavel Zíka, který měl v týmu devět svých klientů. Většina z mladíků je na soupiskách prvoligových celků a mnozí mají naději hrát v základních sestavách nebo patřit do užšího kádru řekněme šestnácti hráčů.

Článek

Týká se to především sparťana Šimůnka, kapitána stříbrného týmu, teplického útočníka Fenina, slávistů Suchého a Jandy, Brňanů Střeštíka, Oklešťka a Kaloudy, ostravského Mičoly a jabloneckého Valenty. Jiní zůstanou zřejmě v širším kádru, konkrétně teplický Mareš nebo liberecký Dohnálek.

Někteří pravděpodobně odejdou nebo už odešli z mateřských klubů na hostování, kde mají šanci pravidelně hrát, protože nevyužít jejich potenciál by byla chyba. Půjde konkrétně o sparťana Kúdelu, slávisty Gecova a Helda. Další by si měli polepšit ve svých klubech nebo přestoupit do vyšší soutěže. To je případ obránce Kubáně či jihlavského Cihláře.

Dva mladíci už jsou v zahraničí: Mazuch ve Florencii, Pekhart v Tottenhamu. Úspěch na MS v Kanadě zúročil ostravský gólman Petr, který hostoval v Mutěnicích a teď odchází do italské Parmy.

Reklama