Hlavní obsah

Liberec posílil brankář Zlámal, přestoupil ze Sparty

LIBEREC

Fotbalisty Slovanu Liberec posílil brankář Zdeněk Zlámal, který na sever Čech přestoupil z pražské Sparty. Vedení libereckého klubu podepsalo s bývalým reprezentantem do 21 let smlouvu na tři roky a Zlámal se už v pátek zapojil do přípravy.

Článek

"Jednání se Spartou bylo korektní a rychlé. Zdeněk Zlámal zvýší konkurenci v našem brankářském týmu, do konce přestupního termínu ale počet gólmanů snížíme na tři," řekl novinářům sportovní ředitel klubu Josef Jinoch.

„Syn si to přál, ale pozici jedničky nemá zdaleka jistou. To vám dneska nikdo neslíbí,“ řekl Sport.cz brankářův otec Zdeněk Zlámal senior.

Vedle Zbyňka Hauzra a Zlámala jsou zatím v kádru ještě Maxims Uvarenko a Petr Bolek. "Sezónu zahájí jako první brankář Zbyněk Hauzr, na tom se nic nemění," řekl trenér Michal Zach. "Nicméně jsem rád, že se podařilo Zlámalův přestup uskutečnit ještě před startem ligy," doplnil. V úvodním kole se Liberec v pondělí představí právě na Spartě.

Jedenadvacetiletý Zlámal přestoupil do Sparty v roce 2006, ale pražský klub jej ponechal na hostování v jeho mateřském Zlíně. V nejvyšší soutěži má Zlámal na kontě zatím odchytaných 19 zápasů, v nichž osmkrát uhájil čisté konto.

Reklama

Související témata: