Hlavní obsah

Chci mužstvu pomoci nejen na hřišti, říká Bejbl

Ačkoliv si Radek Bejbl plánoval, že ještě nějaký čas zůstane v cizině, před letošním ročníkem se vrátil domů do Česka. A Slovan Liberec si od jeho služeb slibuje hodně. Sám Bejbl si to velmi dobře uvědomuje. Hned v prvním kole však Slovan čeká náročná mise - zápas na půdě obhájce titulu z Letné. "Kolena se nám ale nerozklepou. Rádi bychom alespoň bod," burcuje Bejbl.

Článek

Do české ligy se vracíte z rakouského Rapidu Vídeň. S jakými pocity?

Přiznám se, že jsem chtěl ještě zůstat v zahraničí, ale bohužel to nevyšlo. Přicházím z ciziny vlastně už podruhé, takže mám zkušenost z návratu do Slavie. Doufám, že moje působení v Liberci bude úspěšné a dokážu si s různými tlaky poradit. Během prvních tréninků jsem poznal, že je tady kvalitní mužstvo s nemalými ambicemi.

Jak jste připraven na roli tahouna mužstva?

Myslím, že vedení klubu i trenér ode mne očekávají hlavně stoprocentní výkony. Bavili jsme se i o případném dalším působení na kluky nejen na hřišti, pokud by to bylo potřeba. Samozřejmě chci týmu pomoci i při usměrnění mladých spoluhráčů a udržení správné atmosféry v kabině. I po obměně hráčů je tu výborná parta.

Jaké místo v sestavě by vám nejvíc vyhovovalo?

Drtivou většinu kariéry jsem odehrál v záloze, jako stoper jsem nastupoval jen v případě nejvyšší nouze. V Liberci bych měl začít na postu defenzívního záložníka a trenéři hledají způsob, aby se vešel do sestavy i Jirka Bílek, jehož parketa to dosud byla.

V pondělí vás čeká ostrý start na půdě pražské Sparty. Jak se těšíte?

Proti Spartě jsem toho už odehrál dost za Slavii, takže nervózní snad nebudu. Očekávám těžký vstup do sezóny, kolena se nám však nerozklepou ani před vyprodaným hledištěm na Letné. Rádi bychom si odvezli alespoň bod.

Reklama

Související témata: