Hlavní obsah

Bod je málo, litovali hráči Mostu

MOST

Makedonský útočník Goče Toleski ozdobil svou premiéru v české lize gólem v dresu Mostu proti Plzni. To byl ale jediný pozitivní fakt z pohledu domácího týmu, který nezahájil sezónu vytouženým vítězstvím. „Remíza je málo, ztratili jsme dva body,“ litoval brankář Martin Svoboda, který se vrátil mezi prvoligové tyče takřka po roce.

Článek

Za svůj výkon se ale stydět nemusel. Dokázal, že během blšanského hostování nic neztratil ze svých kvalit. „Nečekal jsem, že si takhle hodně zachytám. Ale hosté byli nebezpeční, hrozili z rychlých brejků a chvílemi nás dostali do úzkých,“ dodal.

Při nepřehledné situaci po rohovém kopu v 76. min. se většina domácích hráčů dožadovala uznání gólu, ale sudí byl jiného mínění. „Rozhodčí to posoudil dobře. Míč nepřešel brankovou čáru, Mára Smola ho stačil včas odkopnout,“ uznal sportovně mostecký Tomáš Pilař, další navrátilec z Blšan. „První zápas sezóny jsme měli vyhrát a neomlouvá nás ani skutečnost, že jsme v této sestavě nastoupili v lize poprvé,“ řekl záložník.

Na postu pravého obránce nastoupil překvapivě defenzívní záložník Jaroslav Škoda. „Ve dvaatřiceti letech a při současné konkurenci v mužstvu jsem vděčný za každé místo v sestavě. Pořádně jsem se naběhal, plzeňští mladíci nás ke konci notně potrápili. Došly nám síly, projevila se únava,“ povídal fotbalista, který patří v týmu k nejzkušenějším. Může tedy hodnotit i zapojení zahraničních hráčů do mužstva.

V jednu chvíli se jich na hřišti objevilo šest. „Tihle kluci se snaží více držet míč, a tak je nabádáme k větší kombinaci. Některá česká slovíčka už pochytili a komunikace se bude určitě zlepšovat,“ přemítal Škoda. Mostečtí odmítají prognózy, jež je právě kvůli nesourodosti kádru řadí k aspirantům sestupu. „Ať nás odborníci a soupeři klidně podceňují. Chceme hrát svoji hru a rozhodně si nepřipouštíme nějaké černé scénáře,“ dodal.

Reklama

Související témata: