Hlavní obsah

Vlček pokazil Kozlovu premiéru v Jablonci

JABLONEC

Zblizoučka, takřka z brankové čáry zaznamenal Stanislav Vlček rozhodující trefu. Slávisté díky ní v neděli vyválčili na jabloneckém trávníku tři body. „Ani nevím, jestli by to beze mě došlo do brány, ale jsem rád, že jsme ligu začali výhrou,“ liboval si kapitán Slavie Vlček po bitvě s nervózním závěrem plným strkanic.

Článek

Jak se to celé v klíčové 54. minutě seběhlo? Kalivodův centr z přímého kopu lehce pozvedl hlavou Brabec a Vlček nikým neatakovaný u vzdálenější tyče pohodlně rozhodl.

Obrany přitom dlouho vládly. Přesto se na takřka vyprodané Střelnici opakovaně tleskalo. Pevné obraně domácích, ale také novicům slavných i neznámých jmen v červenobílém. Šmicer, Tavares, Dřížďal...

Odvážné Vlčkovy výpady v úvodu likvidoval Špit. Vyrazil i Dřížďalovu hlavičku pod břevno po půlhodině hry a nezaskočila jej ani Vlčkova teč.

Vaniak na druhé straně měl ještě méně práce. „Vzhledem k tomu, že to byl první zápas, tak měl slušnou úroveň. Máme problémy se sestavou a nabitý program,“ poznamenal Karel Jarolím, kouč Slavie, jemuž v závěru chyběl i Šmicer, který po necelé hodině ztěžka odešel ze hřiště s pochroumanými zády To už hosté vedli.

"Nechytli jsme začátek druhé půle. Slavia změnila rozestavení. Trvalo, než jsme si zvykli, udělali jsme zbytečný faul a inkasovali z následné standardky,“ litoval Luboš Kozel, exslávista, který se Šmicrem kdysi vybojoval s červenobílými titul a teď si proti ní odbyl premiéru v první lize v roli hlavního kouče. Pokazil mu ji rodák z Divišova, ze stejné obce, jako je on sám. „No Standu za to nepochválím,“ usmíval se Kozel.

Reklama

Související témata: