Hlavní obsah

Fenin sestřelil Kladno, odchodem z Teplic se netrápí

KLADNO

Dva přesné zásahy útočníka Martina Fenina a bylo hotovo. Dost možná hrál za Teplice naposledy, protože o kanonýra, jehož cena mnohonásobně vzrostla na MS dvacítek v Kanadě, je velký zájem v Německu. „Chtěl jsem mu ještě umožnit, aby si za Teplice zahrál,“ řekl s úsměvem po nedělním duelu v Kladně kouč Teplic Petr Rada.

Článek

„Ještě není nic hotovo. Dokud bude Martin v Teplicích, je to pro nás velké plus,“ dodal už s vážnější tváří Rada. Samotný hrdina zápasu se přestupem do bundesligy moc nezaobírá. „Můj manažer i šéf teplického klubu pan Hrdlička mi řekli, ať se tím nerozptyluji. Takže mám v hlavě jen Teplice,“ říkal autor obou gólů zápasu.

Přiznal, že byl překvapen, když ho Rada poslal do základní sestavy. Po MS trénoval s týmem jen krátce, navíc neměl prakticky žádný odpočinek. „Vždyť jsem s mužstvem trénoval jen dva dny a neodehrál jediný přátelák. Ale cítil jsem se dobře, forma ze šampionátu vydržela,“ dodal útočník. Na trávníku vydržel 85 minut. „Už před střídáním jsem cítil, že jsem na čas z tréninku vysadil,“ přiznal.

Fenin poslal hosty do vedení už ve třetí minutě, když si naběhl na Verbířův centr a hlavou nedal Pavlíkovi šanci - 0:1. Středočechy inkasovaný gól dost zaskočil, Teplice byly lepším týmem a vytvářely si i šance.

Gašparík to zkoušel z úhlu, Fenin opět hlavou, ale tentokrát nad branku. Přesnější už byl ve dvacáté páté minutě, kdy si naběhl na centr z pravé strany a nohou nedal domácímu gólmanovi podruhé šanci – 0:2. „Nedali jsme první šanci, soupeř proměnil hne dvě. V tom byl největší rozdíl,“ litoval domácí trenér Jaroslav Šilhavý, jenž v nejvyšší soutěži v pozici hlavního kouče debutoval.

Reklama

Související témata: