Hlavní obsah

Fotbalista stříbrné dvacítky Kubáň míří na hostování do Brna

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Obránce stříbrné reprezentační dvacítky z mistrovství světa v Kanadě Lukáš Kubáň míří z druholigového Slovácka na roční hostování s opcí do 1. FC Brno. O Kubáně se vedle Brna z českých týmů intenzivně zajímala i Mladá Boleslav a také nováček španělské fotbalové ligy Almeria.

Článek

"Jednání o příchodu Kubáně byla velmi těžká a komplikovaná. Proto jsem z tohoto pohledu rád, že se nám podařila dotáhnout do úspěšného konce," řekl v pondělí majoritní vlastník FC Brno Roman Pros.

Kubáň měl ve Slovácku roční smlouvu. "Při volbě rozhodlo přání hráče a jeho maminky, že chce jít hrát první ligu do Brna. Nabídka brněnského klubu byla finančně srovnatelná s ostatními zájemci," řekla ředitelka Slovácka Marcela Mrázková. "Podmínkou jeho hostování v Brně je, že současnou smlouvu prodlouží o dva roky," dodala.

Kubáň patřil k oporám obranných řad české dvacítky. Na mistrovství světa odehrál v sedmi zápasech 661 minut, skvěle mu vyšel zejména čtvrtfinálový duel proti Španělsku. "To byl také důvod zájmu španělského klubu, který chce Kubáně i nadále pozorovat," uvedla Mrázková.

V Kubáňově rozhodování sehrála zřejmě roli i skutečnost, že v Brně hrají jeho spoluhráči z reprezentace Luboš Kalouda, Tomáš Okleštěk, Marek Střeštík a v roli asistenta trenéra působí hlavní kouč úspěšné dvacítky Miroslav Soukup. V první lize zatím Kubáň odehrál v minulé sezóně v týmu Slovácka deset zápasů.

Reklama

Související témata: