Hlavní obsah

Do hry o Fenina se vložili další zájemci, odejde možná i Krmaš

Fotbalový klub z Teplic se chystá na další jednání se zájemci, kteří se ucházejí o služby talentovaného útočníka Martina Fenina. Vedle bundesligových Brém se podle manažera Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest do hry o Fenina vložily italské týmy Lazio Řím, Fiorentina a také Espaňol Barcelona a Zaragoza ze španělské ligy.

Článek

Teplice možná opustí i stoper Pavel Krmaš, o nějž se zase intenzivně zajímá druholigový německý Freiburg. Teplice už během července prodaly bosenského kanonýra Edina Džeka do Wolfsburgu za tučné odstupné více než sto miliónů korun, za 23 miliónů pak odešel záložník Tomáš Jirsák do Wisly Krakov. Nyní Severočeši možná zkompletují další výnosné obchody.

Za Fenina, který zazářil na nedávném mistrovství světa hráčů do dvaceti let a v neděli se v prvním ligovém kole blýskl dvěma góly na Kladně, by mohly žádat více než čtyři milióny eur (přes 112 miliónů korun). Za Krmaše zase Freiburg nabízí přes 20 miliónů korun.

O Feninovi bude jasno možná už v pondělí

Ohledně Fenina by mohlo být jasněji už v neděli. Na domácí zápas Teplic s Jabloncem mají dorazit zástupci Lazia, Fiorentiny, kde už působí další Češi Tomáš Ujfaluši a Feninův spoluhráč ze stříbrné dvacítky Ondřej Mazuch, a Espaňolu Barcelona. Vzápětí mají poprvé konkrétně jednat s Teplicemi o možném získání mladého kanonýra.

"Zatím je těžké říkat, kdo je největší favorit. Až začnou konkrétní jednání, budeme chytřejší. Velmi důležité pro nás bude přání samotného Martina (Fenina). Každopádně je zatím všechno otevřené a není vyloučeno, že třeba zůstane dál v Teplicích," řekl v úterý ředitel FK Teplice František Hrdlička. S Feninem vedení klubu v pátek uzavřelo novou smlouvu až do června 2010, stejně jako s dalším vicemistrem světa Jakubem Marešem.

Zahraničního angažmá se možná dočká i urostlý zadák Krmaš. O něj se intenzivně zajímá ambiciózní Freiburg, kterému na jaře těsně unikl postup do bundesligy a letos má znovu vysoké cíle. Ještě do konce týdne by podle hráčova agenta Zíky mohl být přestup uzavřen a Krmaš by v Německu mohl podepsat tříletý kontrakt. "Pro Pavla by to bylo velmi dobré angažmá, svým pojetím by se do Německa hodil," uvedl Zíka.

Krmaš patří k oporám

Krmaš sice před letošní sezónou vytvořil novou stoperskou dvojici s Petrem Lukášem a patří ke klíčovým hráčům mužstva, ale klub by mu prý v odchodu v případě zajímavé nabídky nebránil. "Pavel má slíbeno, že když ji dostane, tak jej uvolníme. Loni jsme jej nepustili do Nizozemska, kam jej chtěl tamní prvoligový klub. Proto od nás má příslib, že nyní bychom jej uvolnili," podotkl Hrdlička.

Zatím nechtěl předjímat, jak by Teplice případný prodej Fenina s Krmašem hodlaly nahrazovat. "Je to hodně předčasné. Mohli bychom si pomoci z vlastních zdrojů, mohli bychom se poohlédnout jinde. Důležitý by byl názor trenéra Rady," dodal Hrdlička.

Reklama

Související témata: