Hlavní obsah

Spartě se vrátil mladík v ráži. Vypustí ho do výročního duelu?

Praha

Letenští se nechystají běžný duel. Fotbalová Sparta v pátek zápasem s Dynamem oslaví 126. výročí od založení klubu. S Českými Budějovicemi se doma v lize utká na den přesně po pěti letech. Ze současného kádru duel pamatují Costa nebo Dočkal. V probíhajícím ročníku Pražané odehráli dva zápasy na půdě soupeře. Ligový zápas ve 3. kole skončil remízou 2:2, pohárový pak vítězstvím Sparty 4:0. Letenští narozeninový zápas odehrají ve speciálních retro dresech.

Foto: FAČR

Když se dva Krejčí radují... Trenér Karel se svěřencem Ladislavem po výhře v Chorvatsku.

Článek

Trenérům Sparty přibyla příjemná starost. Jak využít Ladislava Krejčího? Mladý záložník se během srazu reprezentace do 21 let rozstřílel. Doma dal San Marinu dva góly, jednou trefou pak výrazně přispěl také k senzační výhře 2:1 v Chorvatsku.

V obou zápasech přitom nastoupil jako stoper.

„Zařazení Ládi Krejčího na stopera nám hodně prospělo, i když mě zároveň vnitřně mrzí, že jsem ze sestavy vyndal Dominika Plechatého, protože patřil k tahounům týmu. Pro trenéra je ale rozhodnutí těžké. Posunutí Adama Hložka do útoku byl také dobrý tah, protože se hodně statečně pral a zařídil v Chorvatsku druhý gól," zmiňuje trenér Karel Krejčí i dalšího sparťana, který proti San Marinu skóroval rovněž dvakrát.

Jsem připravený, ujišťuje Krejčí

„Náladu si vezu hodně dobrou a doufám, že si ji převedu taky do ligy. Jsem připravený, pokud mě trenér postaví, tak doufám, že předvedu minimálně stejný výkon jako v reprezentaci," usmívá se Ladislav Krejčí v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Adam Hložek a Ladislav Krejčí se radují z gólu.

„Zápas s Budějovicemi je obohacený výročím Sparty, přijde víc lidí a víc si ho s námi užijí. Dres je hodně zajímavý," těší se Krejčí.

Zápas se hraje od 18:00, utkání vysílá ČT sport a online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama