Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 1:0Klokani slaví, v závěru jim vystřelil výhru Krch. Le Giang čaroval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Krch 1 : 0
Záznam online reportáže

Brankou „last minute" zvítězili fotbalisté Bohemians 1905 v sobotním duelu 17. kola fotbalové ligy nad Příbramí 1:0. Po rohovém kopu se trefil hlavou Krch a rozpoutal v Ďolíčku euforii. Příbram sice měla více šancí, v brance Pražanů však čaroval Le Giang, který lapil tři jasné góly. Středočeši tak nadále jako jediní v této sezoně venku nebodovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Patrik Le Giang chytá šanci Soufianeho Dramého z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase se dvakrát chytal za hlavu Vodháněl. Nejprve mu zkraje utkání sklepl Jindřišek hlavou, domácí záložník z osmi metrů přestřelil. Před přestávkou k němu přiletěl Jindřiškův centr, Vodháněl v solidní pozici míč špatně trefil. Předtím ještě hlavičku domácího Hůlky tečoval Krch, balon však nedokázal nasměrovat na bránu.

Středočeši v úvodní pětačtyřicetiminutovce zahrozili jednou. V 25. minutě po zpětné přihrávce pálil tvrdě Tregler, Le Giang však vytáhl vynikající zákrok. Vzápětí si brankář Bohemians špatnou rozehrávkou zavařil, následnou střelu Škody ale nadvakrát ztlumil.

Po pauze Ďolíček už už slavil gól, když Jindřišek vykouzlil pohotový volej z hranice šestnáctky. Kočí ale dokázal míč konečky prstů vytáhnout na tyč. Tento moment paradoxně znamenal obrat, několik minut měla navrch Příbram.

A nebýt Le Gianga, mohlo být pro Vršovické zle. V 56. minutě bravurně lapil ránu Nového ze sedmi metrů, krátce poté Nového vychytal znovu, tentokrát z bezprostřední blízkosti. Pak už se jen modlil, aby dorážející Cmiljanovic netrefil úplně prázdnou branku. Což se k překvapení celého stadionu také stalo.

Příbramské dvě velké hrozby byly pro Pražany dostatečným varováním, opět šlápli na plyn a začali se víc tlačit do ofenzivy. Vaníček ale jen vyprášil Kočímu rukavice, posléze se do balonu opřel střídající Nečas, jenže sestřelil projíždějící tramvaj na Vršovické třídě. V 74. minutě znovu čaroval nejlepší muž na trávníku Le Giang, který reflexivně vyrazil ránu Alvira z malého vápna. Když už se zdálo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, rozjásal Ďolíček Krch.

17. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 88. Krch. Rozhodčí: Berka - Šimáček, Ratajová. ŽK: Hronek, Vodháněl - Cmiljanovič, Dramé, Škoda. Diváci: 4487.
Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Krch - Havel, Hronek, Jindřišek, Podaný - Vaníček (82. Vacek), Keita (63. Nečas), Vodháněl (90.+1 Köstl). Trenér: Klusáček.
Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Nový (66. Voltr) - Alvir, Rezek, Polidar, Dramé, Cmiljanovič - Škoda (82. Slepička). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: