Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:1Teplice utnuly sérii porážek, Baníku nepomohla ani chybně nařízená penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Stronati (penalta) 0 : 1
66. Řezníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic utnuli sérii čtyř soutěžních porážek v řadě. Po třech nezdarech v ligových utkáních proložených vyřazením z tuzemské pohárové soutěže svěřenci trenéra Hejkala v utkání 17. kola nejvyšší soutěže remizovali v neděli odpoledne doma s Baníkem Ostrava 1:1. Bod jim po diskutabilní penaltě proměněné hostujícím Patriziem Stronatim zařídil stejně jako při minulém ligovém zisku se Spartou Jakub Řezníček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nemanja Kuzmanovič (v bílém) z Ostravy a faulující Michal Jeřábek z Teplic při akci, po které se pískala penalta. Podle všeho mylně.

Článek

Na domácích borcích byla v první půli patrná nervozita. Po sérii čtyř ligových zápasů bez výhry a třech porážkách v řadě ve Fortuna lize, se Severočeši báli hrát. Tudíž každý míč, jehož se zmocnili, letěl vzduchem, co nejdále od brány směrem k útočníkům. Ale ostravští hráči byli ve vzdušných soubojích úspěšnější, tudíž nepřipustili ohrožení brankáře Laštůvky.

Hosté trpělivě čekali na příležitost. A po pětadvaceti minutách mohli jít do vedení, když se z levé strany protáhl pokutovým územím Hrubý, ovšem po jeho zpětné přihrávce a ráně Kuzmanoviče z malého vápna předvedl skvělý reflexivní zákrok Grigar. Za necelé dvě minuty pak po rohovém kopu Hrubého z pravé strany hlavičkoval Fillo přesně k tyči, ale za překonaným Grigarem vykopl míč z brankové čáry Vondrášek.

Foto: Sport.cz

Momentka z TV přenosu nasvědčuje tomu, že k zákroku došlo mimo pokutové území.

Ostravští, kteří přijeli na sever Čech po sérii pěti porážek na soupeřových hřištích v ligových zápasech v řadě, mohli strhnout vedení na vlastní stranu krátce před pauzou, kdy dlouhý nákop propadl k Fleišmanovi, který si i v sevření dvojice obránců dokázal míč zpracovat, ale jeho zakončení šlo výrazně mimo.

Hned po obrátce hosté juchali nad gólovým zápisem. Kuzmanovič unikl Jeřábkovi, který jej skosil, a přestože k zákroku došlo před pokutovým územím, sudí Královec nařídil penaltu a Stronati pálil ve stém ligovém utkání neomylně - 0:1.

Severočeši za nepříznivého stavu ještě intenzivněji hledali ofenzivní dvojici Mareš-Řezníček. A zanedlouho jejich snaha přinesla kýžený efekt, když po Radostově nákopu z levé strany Kuzmanovičovi utekl (v osfajdu se nalézající?) Řezníček a pod vybíhajícím Laštůvkou napálil míč do sítě - 1:1.

Tepličtí následně získali převahu a nastěhovali se na polovinu soupeře, jenže v klíčových okamžicích absolutně postrádali přesnost, a tak si o šancích na stržení vedení na vlastní stranu museli nechat zdát. V bojovném závěru pak si už žádný z týmů nepřipravil pozici, z níž by mohl získat vedení a slavit vítězství.

1. fotbalová liga - 17. kolo:
FK Teplice - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 66. Řezníček - 49. Stronati z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Caletka. ŽK. Jeřábek, P. Mareš, Radosta, Nazarov - Diop. Diváci: 3343.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, P. Mareš - Hyčka (56. Radosta), Kodeš (56. Nazarov), Kučera, Žitný (90. Knapík) - J. Mareš, Řezníček. Trenér: Hejkal.
Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman (71. Granečný) - Jánoš - Fillo, Hrubý, Kuzmanovič, Holzer (82. Azevedo) - Diop (87. Smola). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: