Hlavní obsah

Nová funkce, vyjednavač. Sparta přivedla advokáta na finalizaci transferových jednání

Praha
Aktualizováno

Vyjednavači bývají nejčastěji hvězdami policejních týmů v televizních seriálech. V českém fotbale bude funkce novinkou. Fotbalová Sparta má nového muže, který bude klub zastupovat při jednáních o hráčských přestupech. Advokát Petr Hrdlička se stane členem představenstva a bude garantem uzavírání transferových smluv s hráči, jejich agenty a kluby. Letenští nového muže představují na svém webu.

Foto: sparta.cz

Advokát Petr Hrdlička se stane členem představenstva fotbalové Sparty a bude garantem uzavírání transferových smluv s hráči, jejich agenty a kluby.

Článek

Sparta před týdnem oznámila, že Adam Kotalík, člen představenstva zodpovědný za transfery, po dohodě s šéfem Danielem Křetínským ukončí své působení v klubu. Kotalíkovy kompetence přebírá sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Generální ředitel František Čupr pak avizoval, že v oblasti významných transferů a hráčských smluv bude klub spolupracovat s vybraným advokátem, který agendu jako expert na kontraktaci a vyjednávání převezme.

Teď byl jako vyjednavač představen Petr Hrdlička. Kotalík odchází k 30. listopadu z funkce místopředsedy představenstva a v následujících měsících bude svému nástupci předávat agendu.

„S Petrem Hrdličkou budeme společně s Tomášem Rosickým pracovat zejména v oblasti významných transferů a hráčských smluv. Je to odborník na kontraktaci a vyjednávání, proto je mu tato odpovědnost svěřena," poukazuje Čupr.

Přestupy dál řídí Rosický

„Vnímám možnost pracovat pro Spartu jako velkou výzvu a čest. Mojí hlavní motivací je možnost podílet se hned od začátku naší spolupráce na úspěších týmu, který tvoří přestupní politiku, a potažmo i na úspěších celého klubu. Mým hlavním úkolem je vytvářet komfort a servis pro sportovního ředitele," představuje se Hrdlička. „Postupně přebírám agendu a společně s Tomášem už pracujeme a připravujeme se na zimní transferové období," doplňuje.

Aby bylo jasno, výběr posil a přestupy bude i nadále řídit sportovní úsek v čele s Rosickým. Sportovní ředitel společně se skautingem a realizačním týmem nadále vytipovává posily, oslovuje hráče a má na starosti skladbu A-týmu i dalších výběrů. Hrdlička vstoupí do procesu jednání ve chvíli, kdy se budou řešit formální smluvní náležitosti.

Reklama

Související témata:
Vyjednavač