Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 1:0Olomouci vystřelil první body v sezóně Kazár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Kazár 1 : 0

OLOMOUC

První bodový zisk v nové sezóně slaví fotbalisté Sigmy Olomouc. Hanáci v sobotu na Andrově stadionu zdolali nejtěsnějším poměrem 1:0 Mladou Boleslav, výhru domácím zajistil po necelé hodině hry Kazár. Ambiciózní Středočeši ani ve druhém utkání sezóny nedokázali vstřelit gól a jsou zatím překvapivě bez bodu.

Článek

Oba týmy chtěly napravit nezdar z úvodního kola: Mladá Boleslav nečekaně selhala s Viktorií Žižkov, zase Olomouc prohrála v Českých Budějovicích, což dnes stálo místo v sestavě Brazilce Melinha, který se nevešel ani na lavičku.

Po opatrném úvodu jako první zahrozila Sigma, která opět nastoupila v ofenzivním rozestavení 4-3-3. Dvakrát šikovně centroval Kazár a dvakrát to zkoušel Janotka. Obě střely však zblokoval hostující Hrdlička. Hosté se poprvé předvedli až v 36. minutě, kdy nebezpečně pálil z přímého kopu Voříšek, ale Drobisz byť s námahou vyrazil.

A když v nastaveném čase první půle skvěle proti Hubníkovi zasáhl Miller, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Druhý poločas začala Sigma tlakem, z něhož však vytěžila jen dva rohové kopy. Hosté si naopak vypracovali vyloženou brankovou příležitost: na malém vápně hlavičkoval Sedláček a jeho dorážku zastavil až bránící Škerle.

V 55. minutě Sigmu nepustil do šance asistent Ondo, který hraniční situaci Hubníka posoudil jako ofsajdovou. Za tři minuty ale už přišla rozhodující akce celého utkání: Hrdlička fauloval Janotku a přímého kopu se výborně zhostil Kazár, který míč nádherně zatočil do šibenice.

Mladá Boleslav mohla odpovědět o tři minuty později po rohu Brunclíka, avšak Rajnoch hlavičkou z dobré pozice přestřelil. Ve zbývajícím se čase se už Sigma útokům hostů úspěšně ubránila a zaslouženě získala první tři body v nové sezoně. Ambiciózní Středočeši, kteří se netají pohárovými ambicemi, naopak podruhé vyšli naprázdno a budou mít v dalších kolech co napravovat.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 58. Kazár. Rozhodčí: Jílek - Goňa, Ondo. ŽK: Rossi, Šuškavčevič - Rajnoch, Hrdlička. Diváci: 5313.
Olomouc: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič - Rossi, Kaščák, Bajer - Janotka (90. Komárek), Hubník (71. Hartig), Kazár (74. Lukšík). Trenér: Pulpit.
Ml. Boleslav: Miller - Brunclík, Rajnoch, Kopic, Hrdlička - Sedláček, Voříšek (78. Řezníček), Matějovský, Kalina (46. Poláček) - Kysela, Táborský (69. Holub). Trenér: Zajíc.

Reklama

Související témata: