Hlavní obsah

Arsenal? To bude úplně jiný zápas, říká trenér Sparty Bílek

PLZEŇ

Jen bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Sparty na půdě Viktorie Plzeň. Plzeňský trenér Stanislav Levý byl s bodem spokojen, především kvůli tomu, že tým odehrál poslední třetinu zápasu bez vyloučeného Smoly. "Byl to bojovný zápas, ovšem po vyloučení jsme se museli soustředit na defenzivu. Chtěli jsme sice vyhrát, ale musíme mít respekt před Spartou, je to největší aspirant na titul," uvedl plzeňský kouč.

Článek

Sparťanský trenér Michal Bílek měl ke spokojenosti daleko, protože jeho svěřenci nedokázali přehrát urputně hrající domácí celek. "Bylo tam hodně faulů, průběh byl značně rozkouskován, ale i přes absenci Horvátha jsme se měli více prosadit. Chybělo mně více brankových šancí," řekl kouč, který před sezónou hráče na podobnou hru soupeřů upozorňoval. "Je to cesta jak nás zastavit, musíme se ale v takovém případě v tomto směru přinejmenším vyrovnat," mínil Bílek.

Pro Spartu byl zápas generálkou na středeční duel předkola Ligy mistrů s Arsenalem, ovšem to podle Bílka nelze nijak srovnávat. "To bude zcela jiný zápas, přijede soupeř, který se bude snažit hrát aktivně," uvedl letenský kouč, který byl spokojen i s výkonem stopera Brezinského. "Nebylo to pro něj jednoduché, skoro s námi netrénoval, zvládl to průměrně," dodal Bílek.

Sám fotbalista přiznal, že se o možnosti jít na Letnou hostovat dozvěděl až ve čtvrtek. "Po odpoledním tréninku mně to řekli v Liberci, ale dlouho jsem neváhal, to je zřejmé. A v sobotu jsem si se spoluhráči během utkání poměrně dobře rozuměl," uvedl slovenský fotbalista, který zažil hodně rušný závěr týdne.

Limberského potěsily ovace publika

Velký zápas sehrál další sparťan David Limberský, který měl proti svým bývalým spoluhráčům hodně motivace, ale odcházel ze hřiště zklamán, byť za potlesku domácích fanoušků. "Děkuji divákům, že můj přestup pochopili, i když nějaký ten pískot také od kotle zazněl, ale přivítali mě tu poměrně dobře," uvedl na adresu diváků.

Během utkání sváděl tvrdé bitvy s Martinem Fillem, přesto si nemyslel, že šlo o zvlášť nebezpečné zákroky. "Já dostal kartu, protože jsem ho nerad trefil do hlavy, on mě zase jednou držel. Ani jsme se ale nestačili moc hecovat, na trávníku na to nebyl čas," uvedl Limberský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice