Hlavní obsah

Žák: Zhodnocení zápasu by mě stálo deset let trénování

OSTRAVA

Sedm gólů, tři červené karty. To je jen zlomek událostí, které v sobotu nabídl zápas druhého kola první fotbalové ligy mezi Ostravou a Mostem. Svěřenci trenéra Žáka drželi na Bazalech ještě pět minut před koncem nerozhodný výsledek, pak se ovšem dvakrát trefil střídající Zeher a na konečných 5:2 upravil v devadesáté minutě Bystroň.

Článek

Most na Bazalech doplatil na velkou nedisciplinovanost. Trenér Robert Žák však za porážkou viděl jiné důvody. "Hráčům chci poděkovat za bojovný výkon. Kdybych to měl hodnotit popravdě, tak bych nemohl deset let trénovat," řekl mostecký kouč.

Hostující zkázu započal v závěru prvního poločasu útočník Toleski, který po odpískání zbytečně dohrál akci a po druhé žluté kartě byl vyloučen. "Na lavičce to zapískání nebylo slyšet, když vám na stadiónu bouří čtrnáct tisíc diváků, tak to zanikne," tvrdil Žák.

Most po přestávce na přehnanou agresivitu doplatil sérii žlutých karet, červenou kartu navíc dostal za šarvátku se Svěrkošem Škoda a domácí se ještě v 60. minutě sesypali na Procházku, který po penaltově trefě Svěrkoše podrazil úspěšnému exekutorovi nohy, když běžel do branky pro míč. "Kromě těch posledních deseti minut jsem byl s výkonem spokojen. Takhle se budeme prezentovat i dále. Byly tam souboje o balon, vyhodnotilo se to tak, jak se to vyhodnotilo. Každý, kdo tady byl, ať si udělá úsudek sám," uvedl.

Večeřa: Úspěch slavila naše disciplinovanost

Ostravský trenér Karel Večeřa mínil, že domácí slavili úspěch díky větší kázni. "Byl tam větší rozdíl v herní disciplíně, hosté byli více nedisciplinovaní. Musím ocenit, že to kluci nezabalili, zvrátili to velkou vůlí a nasazením," prohlásil Večeřa.

Mužstvo prý začalo podle jeho představ. "Vstoupili jsme do zápasu dobře, hráli jsme to, co chtěli, jen jsme nevymysleli žádnou finální akci, ze které bychom se dostali do vedení. Z kontroly se nám to vymklo, když jsme po odraženém balónu dostali gól po nádherné střele z dálky. Pak se nám zranil ještě Lukeš, to byly dvě velké rány během pár minut," řekl Večeřa.

Baník dohrál poločas ve viditelném útlumu, na nohy ho nepostavil ani Metelkův vyrovnávací gól, který za několik desítek sekund vymazal Toleski. "Velké problémy nám dělal Oboya, který vypracoval druhý gól. V šatně jsme si řekli, jak na něj hrát a podařilo se nám ho líp pokrýt a tím i uhlídat útočné situace soupeře," dodal Večeřa.

Reklama

Související témata: