Hlavní obsah

V Plzni zadržela policie fandy Sparty kvůli dýmovnicím a krádeži

PLZEŇ

V Plzni zadržela policie při sobotním prvoligovém fotbalovém utkání 2. kola mezi Viktorií Plzeň a Spartou Praha několik fanoušků pražského klubu. Tři z nich ve druhém poločase opakovaně odpálili dýmovnice a budou se zodpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku, za což jim hrozí pokuta až do výše 3000 korun. ČTK to v neděli sdělil mluvčí plzeňské policie Jaroslav Ibehej.

Článek

Další příznivec Sparty zase fyzicky napadl fanouška domácího klubu a přinutil ho, aby mu dal dres. Než s ním utekl, zadržela ho policejní hlídka. "Bude stíhán za loupež. Další z fanoušků Viktorie přišel obdobným způsobem o klubovou šálu. Zatím neznámý pachatel mu ji sebral před zahájením utkání," uvedl Ibehej.

Rizikové fotbalové utkání, na které dorazilo zhruba 600 sparťanských fandů, skončilo jinak bez vážných incidentů. Relativně klid byl také večer po jeho závěru, poznamenal Ibehej. Většina Pražanů po utkání odešla za policejní asistence na nádraží a před jedenadvacátou hodinou odjela.

"Na dodržování pořádku na stadionu a v okolí dohlíželo zhruba 150 policistů z obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování a pořádkové jednotky Západočeského kraje. Na místě působilo i 50 strážníků městské policie a pořadatelská služba najatá klubem FC Viktoria Plzeň," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata: