Hlavní obsah

Brno vyhrálo divoký zápas na Žižkově 4:3

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov v tradičním nedělním dopoledni přivítali ve 2. kole Gambrinus ligy a chtěli navázat na překvapivé vítězství v úvodním kole v Mladé Boleslavi. Brno naopak chtělo vylepšit dojem po remíze se Zlínem. V divokém zápase se to Moravanům podařilo, i díky dvěma gólům Tomáše Doška vyhráli 4:3.

Článek

Od úvodního hvizdu byli lepší fotbalisté z moravské metropole. Prvních pět minut uzamkli svého soupeře na jejich polovině. Ve 13. minutě poprvé Brňané vážně zahrozili. Do šestnáctky Pražanů pronikal Milan Pacanda, ale ještě před pokutovým územím byl zfaulován Pavlem Bestou. Dva metry před hranicí vápna rozehrávali hosté standardní situaci. Střeštík vyslal po přiklepnutí jedovatou střelu po zemi, kterou však Pařízek lapil a balón ukočíroval i před dotírajícími Brňany.

V 16. minutě poprvé zahrozili domácí Novotného hlavičkou nad Lejsalovu bránu, na druhé straně nebezpečně vypálil Polách po šikovné akci Pacandy.

První branka přišla ve 32. minutě. Holek si míč narazil na levé straně se Střeštíkem, který hostujícího záložníka vysunul za obranu. Holek střelu umístil k levé tyči a podél padajícího Pařízka skóroval.

Odpověď fotbalistů Viktorie Žižkov přišla hned za dvě minuty. Bukač po závaru před Brněnskou brankou vystřelil do levé tyče Lejsalovy svatyně, míč se odrazil ke zcela nehlídanému Kušnírovi, který tvrdou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci.

Ochozy žižkovského stadiónu viděly do konce prvního poločasu ještě jednu branku. A to v síti domácího týmu. Kalouda zatáhl po pravé straně míč a předložil skvěle načasovanou přihrávku před branku nedostatečně pokrytému Tomáši Doškovi, který na dvakrát překonal Pařízka a poslal tak Brno do vedení.

V druhém poločase pokračovaly gólové hody

Hned tři minuty po příchodu zvýšil vedení Moravanů Došek. Tomáš Polách obehrál u levé postranní lajny obránce, přihrál Střeštíkovi, který přesným centrem našel Doškovu hlavu. Při zákroku Pařízek podklouzl a tak nepříliš prudká hlavička skončila v síti.

V 60. minutě vyslali spoluhráči dlouhým míčem Pacandu. Žižkovský obránce Labant míč trestuhodně podběhl a brněnský útočník tak měl před sebou pouze žižkovského gólmana Oldřicha Pařízka. Ten mu první střelu sice vyrazil, ale z dorážky se už Pacanda nemílil a zvýšil na 4:1 pro Brno.

Deset minut nato domácí snížili. Centr z levé strany šikovně prodloužil Bukač hlavou až k Petrovi Švancarovi, který z otočky poslal míč na druhou stranu, než kam mířil brankář Martin Lejsal.

Žižkovu se ještě podařilo zápas zdramatizovat, když v nastavení snížil na rozdíl jediného gólu střídající Kaloud, ale rozhodčí minutu poté ukončil zápas. Viktoria tak prohrála s Brnem 3:4 a nenavázala na překvapivou výhru v Mladé Boleslavi.

FK Viktoria Žižkov - 1. FC Brno 3:4 (1:2)
Branky: 35. Kušnír, 71. Švancara, 90.+6 Kalod - 42. a 49. Došek, 32. Holek, 61. Pacanda. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Teuber. ŽK: Švancara, Bukač, Kušnír - Siegl, Střeštík, Polách. Diváci: 4211.
FK Viktoria Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Pilař (64. Bažík), Novotný, Stracený(64. Moughfire), Bukač( 74. Kaloud), Švancara
1.FC Brno: Lejsal - Kubáň, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Polách, Holek, Střeštík(76. Okleštěk) - T.Došek (90. Večeřa), Pacanda

Reklama

Související témata: