Hlavní obsah

Došek věří, že si na Žižkově vystřílel základní sestavu

Nejvýraznější postavou nedělního utkání 2. kola Gambrinus ligy byl brněnský Tomáš Došek, který vstřelil dvě branky do sítě Viktorie Žižkov. Došek věří, že u prvních dvou branek v sezóně nezůstane a pokud dostane šanci hrát, určitě nějaké další přidá. Zkušený útočník se domnívá, že pokud fotbalisté Brna chytí formu, můžou se pohybovat na předních příčkách ligy.

Článek

Jaké byly oba góly, které jste dnes vstřelil?

Ten první mi sám skončil na nohu, tam jsem jenom nastavil kopačku a nadvakrát jsem překonal brankáře. A při tom druhém jsem trefil hlavou povedený Střeštíkův centr.

Dal jste dvě branky, nevadil vám mokrý trávník?

Mně to nevadilo, hrálo se mi dobře. Jediný problém byl v tom, že se trhal trávník

Byl jste překvapen, že o vás projevilo zájem Brno, když má plno kvalitních útočníků?

Tušil jsem, že budu mít hodně těžké se dostat do základní sestavy. Dneska měl trenér kvůli zranění Wagnera ulehčenou volbu.

Myslíte si, že jste se týmu vyplatil?

Podle jednoho zápasu ale nemohu určit, jestli jsem byl dobrý „kauf“. Ale jsem rád, že jsem prolomil střeleckou smůlu a mohl tak pomoci svému týmu. Snad jsem se trochu zavděčil.

Jak si vyhovujete s Milanem Pacandou?

S Milanem se mi spolupracuje velice dobře. Ale musím říci, že stejně tak se mi spolupracovalo i s dalšími útočníky v přípravných utkáních.

V minulé sezóně jste dal tři góly. V této již máte po dvou kolech branky dvě. Máte nějaký cíl?

V loňském ročníku jsem měl zdravotní problémy. Nejdřív se svaly a potom i s achilovkou. Mým cílem do této sezóny je zůstat zdravý. Pokud budu jako dnes dostávat příležitost v základní sestavě, věřím, že nějaký gól ještě dám.

Souhlasíte s vedením, že Brno může hrát o pohárové příčky?

Určitě. Pokud přijde forma, Brno může hrát o evropské poháry.

Reklama

Související témata: