Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 1:0Fenin znovu zařídil výhru Teplic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Fenin 1 : 0

Mladý útočník Martin Fenin znovu rozhodl o vítězství Teplic. Po dvou gólech v úvodním kole na Kladně se Fenin trefil i v nedělním 2. kole proti Jablonci a zařídil výhrou domácích v severočeském derby. Teplice hrály od 21. minuty bez vyloučeného Antonína Rosy.

Článek

Severočeské derby přineslo pikantní souboj pro domácího trenéra Petra Radu, který společně s asistentem Kluckým a útočníkem Petrem Smíškem loni působil právě v Jablonci. Naopak z Teplic do Jablonce přišli Rilke a Stožický.

V 15. minutě si na centr Doležala z levé strany naskočil Martin Fenin a nechytatelnou hlavičkou zavěsil. Hvězda stříbrné reprezentace na MS do 20 let v Kanadě navázala na dva přesné zásahy v úvodním kole v Kladně.

V 21. minutě ovšem zbytečně stáhl rukama Flachbarta Antonín Rosa a protože už měl žlutou kartu, byl vyloučený. I severočeské derby přineslo množství žlutých karet, vedle vyloučení Rosy rozhodčí Franěk rozdal šest žlutých karet.

Po přestávce Jablonec poslal do hry čerstvé síly, ale skórovat mohli opět domácí. Signál z přímého volného kopu jen těsně nezakončil dobře hrající kapitán Verbíř. Vzápětí chyběl krok z zakončení Kleinovi.

Jablonec se do tlaku dostal až v závěru utkání, ani dvě šance Nulíčka, ani střela Fukala gólem neskončila.

FK Teplice - FK Jablonec 97 1:0 (1:0)
Branka: 15. Fenin. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Zlámal. ŽK: Rosa, Kordula, Klein - Hloušek, Baranek, Fukal, Zelenka. ČK: 21. Rosa (Teplice). Diváci: 4950.
Teplice: Slavík - Merzič, Klein, Hunal, Rosa - Verbíř, Doležal, Sabou, Gašparík (82. Mareš) - Smíšek (25. Koukal), Fenin (90. Kroupa). Trenér: Rada.
Jablonec: Špit - Fukal, Eliáš, Homola, Krejčí - Flachbart (46. Vácha), Baranek, Kordula (46. Valenta), Hamouz - Hloušek, Zelenka. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: