Hlavní obsah

Vlčka zlynčujeme, vtipkoval po výhře kouč Slavie

PRAHA

Nedělní fotbalový zápas Gambrinus ligy mezi Slavií a Kladnem skončil výhrou domácích. Slavii tak narozdíl od Sparty vyšla generálka na třetí předkolo Ligy mistrů a Kladno utrpělo druhou porážku 0:2. Trenér Kladna Jaroslav Šilhavý přiznal, že do Prahy přijel s defenzivní taktikou. Karel Jarolím byl rád, že se jeho svěřencům podařilo vyplnit taktické plány, rukama lomí jen nad střeleckou impotencí Stanislava Vlčka.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Bezprostředně po zápase se Šilhavý přiznal, že na Strahov jeho svěřenci přijeli zejména s defenzivními úkoly. „Věřili jsme, že dobrou defenzívou jsme schopni uhrát proti Slavii nějaký výsledek. Spoléhat jsme chtěli na standardní situace. První poločas nám to vycházelo, ale v tom druhém jsme se o tuto naději připravili,“ řekl na tiskové konferenci. „Trochu jsme i v druhé polovině tlačili čas,“ připomněl to, co všem, včetně sudího, bylo zřejmé. Za zdržování dostali žlutou kartu obránce Gross a brankář Pavlík.

Hned dvě žluté karty dostal v jedné minutě zadák Marian Farbák. Po jeho zákroku na Ivanu byl odpískán pokutový kop. Ten ještě rozhodčí přešel bez karetního trestu. Obránce však protestoval tak vehementně, že kartu nakonec dostal. Druhou dostal vzápětí, když vzteky odkopl míč. „No, zlobím se na něj,“ prohlásil Šilhavý trochu rozpačitě. „Celá kabina se na něj zlobí. Jak bude potrestán ještě nevím, musím si to nechat projít hlavou. Ale je to otázka disciplíny, hráč si nemůže dovolit hazardovat s vyloučením. Takové chyby nás oslabují a to si nemůžeme dovolit,“ dodal.

K penaltovému zákroku se vyjadřovat nechtěl. „To je otázka toho, jak danou věc posoudí rozhodčí,“ řekl jen na adresu sporného rozhodnutí muže v černém.

Ivana je příslib, Vlčka zlynčujeme

„My jsme tušili, že jakmile se nám podaří vstřelit první branku, můžeme tím zcela narušit plány soupeře,“ řekl po zápase Karel Jarolím. „Už v první půli jsme chtěli jít do vedení, ale bohužel se nám to nedařilo. Musím ale podotknout, že nás podržel Vaniak skvělými zákroky,“ ocenil trenér Slavie výkon svého brankáře.

„Aktivní jsme chtěli být i v druhém poločase. Podařilo se nám vstřelit branku, pak druhou a soupeř hrál o deseti. Po fyzicky i psychicky těžkém zápase proti Žilině jsme se dokázali dát dohromady,“ chválil svůj tým Jarolím.

Vedle kapitána Vlčka nastoupil v útoku v základní sestavě Milan Ivana. „V první půli na jeho výkonu byla zřejmá nervozita. Po zranění dlouho nehrál soutěžní utkání, ale ve druhé půli naznačil, že pro nás bude určitě útočnou posilou,“ řekl na jeho adresu kouč.

Na Jarolímovu hlavu dopadla i otázka ohledně nevyužitých šancí Stanislava Vlčka. Co s tím bude trenér dělat? „Asi ho zlynčujeme,“ vtipkoval napůl oka Jarolím. „Už vážně nevím, co můžu dělat. Ale i přestože nestřílí branky, je pro mužstvo platný. Dnes například přihrál Volešákovi na úvodní branku,“ řekl na jeho adresu.

Reklama

Související témata: