Hlavní obsah

V Teplicích se začalo jednat o možném přestupu Fenina

Vedení teplického fotbalového klubu v neděli pozdě večer zahájilo první konkrétní jednání se zahraničními zájemci, kteří se ucházejí o služby talentovaného útočníka Martina Fenina. Po vycházející hvězdě českého fotbalu touží především kluby z Německa, Itálie a Španělska a v neděli se šéfové klubu už setkali se zástupci Werderu Brémy a Espaňolu Barcelona.

Článek

Španělský klub by Fenina údajně chtěl okamžitě získat do svých řad. Další zájemci se na Stínadlech mají hlásit během nejbližších dnů, ale přestup dvacetiletého hráče v tuto chvíli zřejmě ještě úplně na spadnutí není.

"My nikam nespěcháme, nejsme totiž iniciátory těch jednání, protože nejsme pod žádným tlakem a Martina rozhodně za žádnou cenu nemusíme prodávat. Na druhou stranu se žádným jednáním nebráníme a rádi si s každým zájemcem sedneme," řekl v pondělí ředitel teplického klubu František Hrdlička. "Ten přestup může být hotový třeba zítra, třeba ale také za 14 dní. Chce to čas," uvedl Hrdlička.

Možný přestup Fenina je už několik týdnů žhavým tématem a teplické vedení se nechce unáhlit. I proto, že jej zřejmě čeká největší přestup v historii. Feninova cena za poslední týdny několikanásobně vzrostla. Talentovaný kanonýr zazářil na světovém šampionátu hráčů do dvaceti let, kde pomohl českému týmu ke stříbru, a v prvních dvou ligových kolech dal dva góly v Kladně a jednou se trefil i v neděli proti Jablonci.

Mohlo by jít o astronomickou sumu

Teplicím jeho trefy vynesly šest bodů a nyní by za Fenina, který se možná v úterý objeví i v nominaci reprezentačního kouče Karla Brücknera na srpnový přípravný zápas v Rakousku, údajně mohly žádat astronomickou sumu pohybující se v rozmezí 150 až 200 miliónů korun. "Na české poměry by to byl naprosto mimořádný přestup, proto se k tomu musí přistupovat mimořádně citlivě a Martinovi chceme vyjít maximálně vstříc," uvedl Feninův agent Pavel Zíka, který se v neděli v noci sešel s představiteli Espaňolu Barcelona a probírali možnosti transferu.

Ti osobně sledovali nedělní zápas Teplic s Jabloncem, stejně jako šéfové Wolfsburgu, kteří dnes za 150 miliónů korun získali další hvězdu reprezentační dvacítky Jana Šimůnka ze Sparty. Na Stínadlech byli i zástupci Herthy Berlín a Dortmundu. Ti všichni přijeli jen kvůli Feninovi.

Nejaktivněji si v boji o Fenina zatím počínají Espaňol s Brémami. "My jsme jim sdělili naše představy, oni nám zase ty jejich a rozešli jsme se s tím, že si vezmeme pár dní na rozmyšlenou. Opravdu nikam nespěcháme. A dost podstatnou roli v tom přestupu pro nás bude mít i názor samotného Martina (Fenina)," zdůraznil Hrdlička.

Espaňol jej chce přilákat jako velkou posilu

Nejžhavěji podle všeho zatím vypadá zájem Espaňolu. Proti němu Fenin nastoupil na několik minut předloni v Poháru UEFA, ale tehdy byl ještě bezejmenným mladíkem. Dnes by už Espaňol chtěl Fenina přilákat jako velkou posilu a rád by jej prý měl k dispozici okamžitě. Naproti tomu Brémy s Herthou Berlín by se údajně nebránily tomu, aby Fenin v případě přestupu ještě půl roku nebo až do konce sezony "dozrával" v Teplicích.

Na Fenina se ale stojí dlouhá fronta, hráč se zalíbil také Zaragoze, Villarrealu, Murcii a dokonce prý i Realu Madrid, v Itálii zase padl do oka Laziu Řím, Fiorentině a Bergamu. Pokud se Feninův přestup opravdu uskuteční, zažijí Teplice přestupové období snů: už dříve klub prodal do bundesligového Wolfsburgu za více než sto miliónů útočníka Edina Džeka, kolem dvaceti miliónů inkasoval za přestupy Tomáše Jirsáka do Wisly Krakov a Pavla Krmaše do Freiburgu.

Reklama

Související témata: