Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 0:0Liberec v dohrávce remizoval u Nisy s Bohemians

LIBEREC

V pondělní dohrávce 2. kola nejvyšší fotbalové soutěže hostil u Nisy liberecký Slovan nováčka ligy Bohemians 1905. Velmi slušná návštěva viděla během utkání čtyřikrát střelu do brankové konstrukce, žádný míč si ale cestu do sítě nenašel. Liberec tak po prohře v prvním kole na Letné nedokázal ani tentokrát získat tři body a opět nevstřelil branku.

Článek

Do sestavy Liberce se vrátil obávaný střelec Jan Nezmar. Třicetiletý útočník v prvním kole na Spartě chyběl kvůli trestu za žluté karty, jež nasbíral v závěru minulého ročníku. Trenéru Zachovi tak vytrhl trn z paty, díky zraněním dalších ofenzivních opor Blažka s Dortem musel totiž do základní jedenáctky na Letné poslat nezkušeného Robina Dejmka. Ten přišel v letní přestávce ze Slavie spolu se svým bratrem Radkem a čekala jej hned ostrá premiéra proti poslednímu mistrovi.

Jen na lavičce tentokrát zůstal i stříbrný ze Eura 96 v Anglii Radek Bejbl. Mezi třemi tyčemi liberecké branky opět dostal přednost Zbyněk Hauzr před gólmanem reprezentační jednadvacítky Zdeňkem Zlámalem. Kouč ´Klokanů´ Zbyněk Busta se musel obejít bez nadějného křídla Martina Kotyzy, který se zranil v obnovené prvoligové premiéře zeleno-bílých proti ostravskému Baníku. Jeho místo zaujal Petr Kunášek.

Tyče odvrátily změnu skóre

V páté minutě se za hostujícím brankářem rozezvučela tyč po Pudilem dobře kopnutém přímém kopu z pravé strany, do nějž vložil hlavu Nezmar. Následnou dorážku hlavou v podání Jirouše již Sňozík zkrotil.

Podobná situace následovala vzápětí na druhé straně. Kovová konstrukce branky tentokrát nedopřála gólovou radost veteránovi Radovi. Divácky atraktivní fotbalové okamžiky vystřídala na dlouhé minuty hra plná nepřesností na obou stranách. Z trendu vybočila pouze nepřesná Jiroušova střela z dvaadvaceti metrů. V sedmnácté minutě centroval z rohového kopu Růžička, ale nikdo z hráčů Bohemians nedosáhl na míč, který prolétl malým vápnem domácích.

Gól Liberce nebyl uznán pro ofsajd

Ve 28. minutě se vyznamenal domácí brankář Hauzr, který zlikvidoval tutovku Bálkovi. Ten se po sérii odrazů dostal k volnému míči, který ale i přes relativní klid k zakončení namířil z deseti metrů pouze do libereckého gólmana. Pražský celek po úvodním tlaku Slovanu převzal taktovku utkání, před domácí branku se snášel jeden centr za druhým, především pak z rohových kopů. Liberečtí fotbalisté se jen těžko vyrovnávali s kvalitním pressingem hostů, díky němuž se nedostávali ke konstruktivní rozehrávce svých akcí.

Slovanu se podařilo ve 40. minutě vstřelit první branku, ale radost domácích neměla dlouhého trvání. Po průniku z pravé strany do té doby neviditelného Šinglára se po sérii tečí libereckých hráčů prosadil dorážkou Papoušek. Asistent rozhodčího měl v té době ale již praporek, signalizující postavení mimo hru, nad hlavou.

2. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha0:0  ( on-line )
Sigma Olomouc - Mladá Boleslav1:0  ( on-line )
Baník Ostrava - SIAD Most5:2  ( on-line )
Tescoma Zlín - Dynamo Č. Budějovice1:0  ( on-line )
Žižkov - 1. FC Brno3:4 ( on-line )
Slavia Praha - Kladno2:0 ( on-line )
Teplice - Jablonec1:0 ( on-line )

Nezmar měl smolný den

V první nebezpečné šanci druhého poločasu se objevil opět Nezmar po centru libereckého kapitána Janů z levé strany, tečí zády k brance ale Sňozíka nepřekvapil. V 59. minutě pálil z pětadvaceti metrů po Radově nepřesné rozehrávce Papoušek, jeho střele však chyběla razance i přesnost. O dvě minuty později se opět zapotil brankář Bohemians Sňozík, který na brankové čáře hasil akci střídajících hráčů Liberce. Liberecký tlak sílil.

V jednasedmdesáté minutě pořádně vystrašil na druhé straně Hauzra táhlou střelou z dálky Lukáš Adam. Pražský celek nedokázal využít další nabídku domácích ke skórování. Při brejku Bohemians uklouzl jeden z libereckých obránců, přesto akce nevedla k ohrožení Hauzrovy branky díky špatné finální přihrávce.

Liberec je prozatímním zklamáním sezóny

V 80. minutě předvedl parádu Nezmar, když zakončoval zády k Sňozíkově brance. Byl ale tísněn obráncem a mezi tyče nezamířil. Ten samý hráč završil svůj smolný den v 85. minutě, kdy se ocitl po rozehrané standardní situaci v roli zakončovatele hlavou, ale opět orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Ambiciózní Liberec tak získal ze dvou úvodních kol ligového ročníku pouhý jeden bod a ještě neskóroval, z čehož určitě vedení severočeského celku velkou radost nemá. Pražský nováček je na tom sice úplně stejně, ale bod získaný u Nisy má pro tým trenéra Busty naopak cenu zlata.

Reklama

Související témata: