Hlavní obsah

Fotbalista Lukeš je po operaci, Baník shání náhradu

Ostravský fotbalista Martin Lukeš má za sebou operaci přetržených vazů v pravém koleni, které mu svým zákrokem v sobotním ligovém utkání způsobil mostecký útočník Goče Toleski. Dobu Lukešovy rekonvalescence lékaři odhadují minimálně na šest měsíců, Baník proto na citlivé místo sestavy uprostřed zálohy hledá náhradu.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vlevo) si bude muset několik měsíců od fotbalu odpočinout

Článek

Lukešovi se při vážném zranění utrhl rozsáhlý komplex šlach v koleni, které mu v pondělí specialista na léčbu kloubních úrazů Jaroslav Husták zpevnil drátěnou kličkou. "Teď bude muset mít kloub šest až osm týdnů naprosto v klidu a zafixovaný, bude chodit o berlích a nohu musí maximálně odlehčovat. Pak přijde na řadu druhý operační zákrok, po kterém mu vyndáme drátěnou kličku," řekl Husták pro klubový web.

Za ideálních okolností a příznivého průběhu léčby by klíčový ostravský středopolař mohl být zpátky na závěr zimní přípravy. "Kdybych byl hodně optimistický, tak by ji snad mohl stihnout i celou, ale to je ten nejlepší výhled," dodal Husták.

Náhrada je nutná

Baník, jehož hra na Lukešově kreativitě víceméně stála, se mezitím ohlíží po možné náhradě. Klubu vyšel nástup do sezony, po dvou kolech s plným počtem bodů vévodí ligové tabulce a vedení by ztrátu důležitého muže sestavy chtělo alespoň částečně zmírnit.

"Rukopis trenéra Karla Večeři je velmi osobitý a právě střední záložník je pro způsob hry důležitý. Proto jsme se rozhodli pokusit se takového hráče na Bazaly přivést. Jisté je, že se musí jednat o hotového hráče, který má dostatek zkušeností, aby do týmu rychle zapadl," řekl generální manažer Verner Lička.

Reklama