Hlavní obsah

Liberec trefoval tyče, ´Klokani´ mají šťastný bod

LIBEREC

Pondělní dohrávka druhého kola Gambrinus ligy přinesla více radosti pražským Bohemians, kteří si ze hřiště Liberce odváží cenný bod za bezbrankovou remízu. Severočeši, kteří mají každoročně nejvyšší ambice, tak nedokázali ještě v novém ročníku skórovat a po úvodní prohře se Spartou mají na svém kontě jediný bod. Výsledek 0:0 je pro ně krutý i kvůli tomu, že v utkání nastřelili třikrát brankovou konstrukci soupeře.

Článek

Na pozápasové tiskové konferenci byl tak jednoznačně spokojenější  kouč hostujících Bohemians Václav Hradecký: „Měli jsme dostatečnou dávku štěstí a získali bod, pro který jsme přijeli.“ Jeho svěřencům se vydařil první poločas, ve kterém nepustili Liberec do trvalého tlaku a sami byli nebezpeční dopředu.

Šance si Pražané vytvářeli zejména z brejkových situací a při standardkách. „Přijeli jsme sem s tím, že zahustíme střed hřiště a budeme hrát pouze na jednoho vysunutého útočníka,“ odkryl taktický plán Hradecký.

Zkušený stoper ´Klokanů´ Karel Rada rozezvučel během prvních pětačtyřiceti minut dvakrát brankovou konstrukci. Nejprve v hlavičkovém souboji s Nezmarem tečoval přímý kop libereckého Pudila a málem překonal vlastního brankáře. O minutu později se podobně prezentoval na polovině soupeře, tentokrát se k němu štěstěna otočila zády.

„Při první hlavičce jsem měl štěstí. Chtěl jsem míč líznout mimo bránu, ten však skončil na tyči a poté zamířil ven. Ta druhá byla naopak smůla pro mě, už jsem viděl balón v bráně,“ komentoval situace z úvodu utkání karambolový kouzelník Rada. I on si byl vědom, že se v druhém poločase jeho tým nechal příliš zatlačit nedůslednou hrou a zahrával si se severočeským ofenzivním ohněm.

„V druhé půli jsme si vynutili tlak, ale nebyli jsme dostatečně důrazní v koncovce a díky tomu nedokázali zvítězit,“ zhodnotil zlepšený výkon svých svěřenců zklamaný trenér Liberce Michal Zach. S vystoupením v prvních pětačtyřiceti minutách naopak spokojený nebyl: „Chyběl nám pohyb, důraz a křídelní hra, které by nás dostaly do šancí.“

Nezmar věří ve štěstí a šikovnost 

Smolařem dne byl určitě třicetiletý liberecký forvard Jan Nezmar. Během zápasu se míč s jeho přispěním zastavil třikrát až na tyči brankáře Bohemians Sňozíka, několik jeho dalších šancí bylo rozvlnění sítě ještě víc vzdáleno. „Doufám, že budu mít příště víc štěstí, a nebo budu šikovnější než dnes,“ shrnul své pondělní účinkování smutný Nezmar.

Jeho tým jede v dalším kole na hřiště silné Ostravy, které ale bude chybět zraněný dirigent Martin Lukeš a vykartovaný kanonýr Václav Svěrkoš. „Baník si počíná suverénně, ale já doufám, že dokážeme využít jejich absencí a napravíme dnešní ztrátu,“ burcuje Nezmar.

Pražští Bohemians hostí ve třetím dějství započaté sezóny Sigmu Olomouc a ´Klokani´ by rádi konečně získali plný počet bodů. „Proti Liberci nám přálo štěstí, doma si musíme vytvořit větší tlak, abychom ho už nepotřebovali,“ míní zkušený stoper zeleno-bílých Rada.

Reklama

Související témata: