Hlavní obsah

Příbram - Sparta 0:1Sparta nezářila, ale bere tři body. Neprohrála už sedm kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Hašek 0 : 1
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vyhráli v sobotu večer v Příbrami 1:0 a natáhli šňůru zápasů bez prohry na sedm. Na půdě středočeského soupeře tým Václava Jílka neoslnil, zahodil spoustu šancí, ale odvezl si tři body. Domácí nevyhráli už pojedenácté v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Guélor Kanga vede míč v utkání v Příbrami. Atakovat se jej chystá zkušený Jan Rezek.

Článek
Fotogalerie

Hned čtyři změny udělal kouč Sparty Jílek v základní sestavě oproti zápasu s Českými Budějovicemi. Kayu a Trávníka vyřadily zdravotní problémy. Na místě stopera tak poprvé nastoupil v letenském týmu Mandjeck. Domácím kvůli nemoci chyběl nejlepší střelec Michal Škoda.

Příbram sice zápas rozehrála, ale Rezek poslal míč do autu. A od té chvíle se hrálo především na její polovině. Hosté si však nedokázali poradit s příbramským obranným valem, takže na kontě střel měli dlouho jen nepřesný pokus Kangy. Příbramští hráči Heču zblízka ani neviděli.

Uběhlo téměř dvacet minut, když po centru Kangy hlavičkoval pod břevno Hložek, ale Kočí byl připravený. O chvilku později pálil z dobré pozice Sáček, Hložek, hrající se zlatým číslem na dresu, které má jako nejlepší gólový asistent, míč patou tečoval, ale trefil jen bránící domácí hráče. Příbramští se dostali k zakončení až po pětadvaceti minutách, když po rohovém kopu Zemana hlavičkoval Slepička, Heču však nepřekvapil.

Hašek dal dva góly, platil jeden

V mrazivém večeru měla Sparta dál převahu, ale žádný parádní fotbal nepředváděla. Přesto se dostala do vedení. Hanousek našel zpětnou přihrávkou zcela volného Haška, který levačkou uklidil míč do sítě. V závěru první půle po rohovém kopu domácích hlavičkoval Šimek, míč se odrazil od Mandjecka k Rezkovi, který ale nepropálil houštinu nohou. Už v nastavení po centru Kangy protáhl Kočího hlavičkou Frýdek.

Krátce po začátku druhé půle mohli hosté vést dva nula. Po rozehraném rohovém kopu vyboxoval Kočí míč po centru Frýdka jen na hranici šestnáctky, Hašek ho vysokým obloukem hlavou dostal do brány, ale Tetteh se v ofsajdovém postavení zapojil do hry, Kočí se přes něj k míči nedostal a sudí Pechanec gól po upozornění VAR neuznal.

Tetteh zahodil čtyři šance

Tetteh byl smutným sparťanským hrdinou dalších okamžiků. Nejprve nepřekonal Kočího při sólu, pak nedokázal gólmana domácích přehodit při dorážce Frýdkovy střely a následně při dalším úniku trefil jen břevno. Chvíli před koncem jej hledal centrem Krejčí, ale sparťanskému útočníkovi chybělo k míči pár centimetrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty Praha během utkání 18. kola Fortuna ligy v Příbrami.

Závěr zápasu patřil jednoznačně Pražanům, jenže ti dál zahazovali jednu šanci za druhou. Domácí už se z obranné ulity prakticky nedostávali, při ojedinělém brejku marně hledal Stuparevič spoluhráče v šestnáctce. Velkou šanci měl Hašek, nejlepší hráč hostí, jeho rána měla gólové parametry, ale prosvištěla těsně nad břevnem Kočího branky.

Zápas pak končil v záři sparťanských světlic a ohňostrojem za tribunou. Hostům v závěru zatrnulo, když centroval Zeman a hlavičkoval Šimek, ale Heča míč vyškrábl z pod břevna. Tři body tak brala Sparta.

Příbram - 18. kolo první fotbalové ligy
1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 30. Hašek. Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Novák - Franěk (video). ŽK: Alvir, Rezek, Dramé, Tregler - Krejčí, Heča, Frýdek. Diváci: 4865
Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Nový - Dramé (81. Kříž) - Voltr (59. Stuparevič), Zeman, Rezek, Alvir - Slepička (65. Květ). Trenér: Nádvorník.
Sparta: Heča - Sáček, Mandjeck, Lischka, Hanousek - Hložek, Hašek, Krejčí, Kanga (59. Plavšič), Frýdek (90. Kozák) - Tetteh (80. Juliš). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: