Hlavní obsah

Rudolf Otepka přestoupil z Příbrami do Baníku

Třiatřicetiletý záložník Rudolf Otepka posílil ostravské fotbalisty. Baník získal zkušeného středopolaře na přestup z druholigové Příbrami a ve čtvrtek s ním podepsal smlouvu na dva roky.

Článek

Otepka je variantou za dlouhodobě zraněného Martina Lukeše, který bude Baníku scházet minimálně půl roku. "Není to ale typická náhrada, protože Martin je díky svým schopnostem přece jen trochu jiný typ hráče. Po jeho zranění nám ale na místo středního záložníka zůstal jen nezkušený Mišinský, který by tu úlohu nemusel zvládnout. Teď máme větší možnost výběru," řekl novinářům generální manažer ostravského klubu Werner Lička.

Baník hledal posilu do středové řady mezi třemi až čtyřmi jmény. Vedení uvažovalo také o bývalém ostravském fotbalistovi Mariu Ličkovi, jenž působí v Southamptonu, ale na jednání nedošlo. "Všechna jména byla jen v našich úvahách. A dokud se mezi sebou nedohodli majitelé klubů, nekontaktovali jsme ani Rudu Otepku," poznamenal Lička. "Hlavně jsme tím chtěli vyslat signál pro naše fanoušky, sponzory i hráče, že naše předsezonní cíle jsme mysleli vážně a děláme pro jejich splnění maximum," doplnil předseda představenstva Jakub Kahoun.

Tvořivý fotbalista už ve čtvrtek trénoval na Bazalech. Po posledních nepovedených námluvách se Slavií ani nečekal, že by si ještě v kariéře mohl zahrát o evropské poháry. "Už jsem popravdě nedoufal a myslel, že fotbalově dožiju v Příbrami. Ale tohle je výzva a potěšení. Vím, že v Baníku se fotbal dělá na výborné úrovni, a hlavně mě lákala i ta skvělá divácká kulisa nejen doma, ale i při zápasech venku. Fanoušci jsou asi nejlepší u nás," řekl Otepka.

Otepka: Herní styl Baníku by mi měl vyhovovat

Příbram v Otepkovi přišla o klenot druholigové sestavy. Její špílmachr měl být vůdcem v boji o návrat mezi elitu. "Vždycky, když jsme chtěl odejít, tak to víceméně skončilo na negativní reakci pana Starky. Teď řekl, že Baník má nejvyšší cíle a že mi přeje, abych si taky po těch letech o něco zahrál. Pustil mě v klidu a bez výčitek," vyprávěl Otepka.

Na Bazalech se sejde se starým známým; ostravský kouč Karel Večeřa ho vedl před sedmi lety v Drnovicích. Tehdy právě pod Večeřou v jihomoravském klubu skončil. "Trenérem to ale nebylo. Bylo to tím, že jsme byli s Markem Kuličem ještě mladí a nevybouření, to byl ten důvod. Už je to ale pryč," usmíval se Otepka.

Spojení s Večeřou by mu naopak mělo sedět. Trenér svému celku ordinuje útočný fotbal. "Styl, který se tady hraje, by mi mohl vyhovovat. Myslím, že budu mít více ofenzivních úkolů. Hned na tréninku bylo vidět, že ta síla tady je. Není to hlavně o jedincích, ale o kolektivu. To je obrovská výhoda, že tady je osmnáct lidí a nestojí to na pár hráčích," postřehl na prvním tréninku v novém působišti.

Jeho přestup do Ostravy uvítala i část rodiny. "Oba kluci měli radost. Strašně se jim líbí atmosféra na stadiónu, stahujou si z internetu vše, co se týká Baníku. Už mi říkali, abych je vzal v sobotu na zápas, ale to samozřejmě ještě nešlo," řekl Otepka.

Reklama