Hlavní obsah

Body v Edenu zůstaly, zůstane i brankář Kolář? Hodně zajímavá nabídka už přišla, prozradil Trpišovský

Povinnost splnili, protože výhra v duelu osmnáctého ligového kola představovala pro Slavii povinnost. Aby ne, když mezi ní a poslední Karvinou zeje propast šestatřiceti bodů. „Proto jsme si nedělali přílišné naděje, že bychom po Plzni mohli obrat i Slavii. Jen jsme si říkali, co kdyby...“ přiznával gólman Slezanů Martin Pastornický, který byl pro domácí hráče dlouho nepřekonatelnou překážkou, takže hlavně díky němu hosté úspěšně bránili a drželi hodinu bezbrankový stav.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář Slavie Ondřej Kolář vychytal další ligovou nulu. Žádný div, že zájem ze zahraničí sílí.

Článek

„Co jiného nám také zbývalo než poctivě bránit? Trochu jsem kalkuloval, že na Slavii bude mít dopad středeční zápas Ligy mistrů s milánským Interem. A hlavně jsem předpokládal, že trenér Trpišovský udělá v sestavě mnohem víc změn, než ke kolika nakonec sáhl," netajil nový kouč Karviné Juraj Jarábek, že ho kolega na lavičce Pražanů zaskočil.

Masopusta z pohárové sestavy vynechat musel, protože pykal za vyloučení v Olomouci, Frydrycha po nevydařeném vystoupení s Nerazzurri vyměnil zákonitě, jinak ale do složení mužstva nesáhl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V souboji o míč (zleva) Gigli Ndefe z Karviné a Tomáš Souček ze Slavie.

„Nic jiného mi nezbývalo, jsem limitován zdravotním stavem spousty hráčů," vysvětloval slávistický trenér. „A navíc pořád ještě hrajeme cyklem úterý - neděle, takže chci mužstvo udržet v rytmu, aby těžilo ze sehranosti," připomínal, že Liga mistrů pro Slavii ještě neskončila, neboť teprve 10. prosince se s ní rozloučí v Dortmundu.

Sázka na vyvolené vyšla Trpišovskému i tentokrát, takže tři body zůstaly podle očekávání v Edenu.

„V první půli jsme odolávali, stačili jsem pokrývat slávistické hráče, ale po hodině hry a inkasovaném gólu už nám docházely síly. Chvíli jsme si museli dokonce připadat jako na kolotoči," narážel Jarábek na spoustu šancí, v jejich zahazování se domácí - a Škoda zejména - doslova předháněli.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávista Peter Olayinka hlavičkuje před hráči Karviné.

„Postupně jsme se rozbíhali a dostávali se do tempa, ale nebyl to od nás nijak skvělý výkon. Po reprezentační přestávce nám chybí lehkost, ve hře není taková energie, jako před ní, ani pohyb není takový, jaký býval," přiznával ostatně Trpišovský spokojený hlavně s tím, že výhra zůstala doma.

Teď je ovšem aktuální otázkou, zda v Edenu dál zůstane i brankář Ondřej Kolář, který vychytal s Karvinou další ligovou nulu a kolem něhož se po výkonech předváděných na scéně Ligy mistrů zahraniční zájemci jen hemží.

„Jezdí se na něho dívat hodně klubů. A velkých," přiznal nakonec i Trpišovský, byť se zpočátku zaštiťoval sportovním ředitelem Slavie Janem Nezmarem, který jeho i hráče chrání neprostupnou bariérou.

„Snaží se nás uchránit od tlaku, abychom se mohli soustředit jen na fotbal. Ale pravdou je, že jeden klub už u nás jednat byl a předložil nabídku s hodně zajímavou částkou. Přestupové okno se ale teprve otevře, takže uvidíme. Každopádně je to uznání pro Koláře i pro nás. Podávali jsme v Champions League týmové výkony, ale i tak po řadě hráčů zatoužily zahraniční kluby," potvrdil trenér Pražanů eminentní interes o Koláře.

Reklama