Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 3:1Baník se drží v čele ligy, porazil tápající Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Magera (penalta) 1 : 0
53. Zeher 2 : 0
67. Nezmar 2 : 1
72. Metelka 3 : 1

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy porazili na Bazalech po sedmi letech Liberec a dál jdou první ligou bez bodového zaváhání. Výhru 3:1 obstarali svými zásahy Magera, Zeher a Metelka. Liberec sice poprvé v sezóně skóroval, ale stále je bez vítězství. Vydařený debut má v ostravském dresu za sebou záložník Rudolf Otepka, na němž se během chvilky vyfaulovali Košťál s Pudilem a hosté tak celý druhý poločas museli odehrát v devíti.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost fotbalistů Baníku Ostrava - ilustrační fotografie.

Článek

Na Bazaly dýchla atmosféra mistrovské sezóny. Téměř vyprodaný stadión připravil domácím bouřlivou podporu, z níž se však zkušenému soupeři nerozklepala kolena. Liberec naopak aktivním stylem hry dokazoval, že čekání na první letošní gól hodlá rázně utnout. Hosté však měli podstatný problém: žádnou z akcí nedokázali dohrát do finále.

Oboustranně vyrovnaný duel tak ovlivnila nekázeň jedinců. První osudový prohřešek proti regulím měl na svědomí Pudil, který v 15. minutě po Tchuřově rohu zahrál rukou v pokutovém území a Magera unesl tíhu okamžiku střelou doprostřed branky.

Gólová újma hosty nesložila, ale jejich ofenzivní úsilí bylo značně neefektivní. Jen jedinkrát se kombinace Severočechům vydařila až k zakončení, to si Hodúr po Bílkově přihrávce zpracoval míč uvnitř velkého čtverce, ale z jedenácti metrů trefil jen Vaškovu náruč. Pohrozili i domácí, Magerův brejk však nedotáhli, když se Rajtoralovi před Hauzrem míč svezl z kopačky.

Pudil s Košťálem se vyfaulovali na Otepkovi 

Zápas si hosté zkazili v závěru poločasu. To Otepka během pár desítek sekund vyfauloval Košťála, který jej stáhl rukou k zemi a po zahrání přímého kopu i Pudila, jenž pak Otepkovi už bez míče přišlápl nohu u postranní čáry. Bylo téměř jasné, že takový osud Slovan sotva zvrátí.

Ve dvojnásobném oslabení to měli Liberečtí už hodně obtížné. Ostravu také brzy uklidnil Zeher, který si za obranu naběhl na pas střídajícího Metelky a obstřelil Hauzra. Slovan ještě dýchal, když se ze skrumáže v pokutovém území dostal k gólové dorážce Nezmar a první brankou Liberce v sezóně snížil. Naděje však nežila dlouho. Baník svou přesilovku rychle potvrdil dalším gólem, Rajtoral po dalším z rychlých protiútoků našel Metelku, který zblízka nemohl minout.

Domácí dále útočili; svůj velký večer mohl náhradník Metelka ozdobit ještě jednou, ale po Rajtoralově zblokované střele jeho opakovaný pokus do sítě nedoskákal. Když už Rajtoralova hlavička libereckou síť napnula, domácí radost zkalilo ofsajdové postavení střelce. I tak Ostrava dohrála za ovací sedmnácti tisíc diváků.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 3:1 (1:0)
Branka: 15. Magera z penalty, 54. Zeher, 72. Metelka - 67. Nezmar. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Drastík. ŽK: Cigánek, Rajtoral, Zeher - Petrouš, Hudson, Hauzr. ČK: 42. Košťál, 44. Pudil. Diváci: 16 411.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka (76. Mišinský), Tesařík (46. Metelka) - Magera, Zeher (90. Varadi). Trenér: Večeřa.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Petrouš, Pudil - Hudson (50. Bejbl), Bílek (75. Robin Dejmek), Hochmeister, Liška - Hodúr, Nezmar (85. Krátký). Trenér: Zach.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články