Hlavní obsah

Trenér Večeřa po výhře nad Libercem chválil Otepku

I bez dvou klíčových hráčů, zraněného Martina Lukeše a distancovaného Václava Svěrkoše, udržela Ostrava stoprocentní bodovou bilanci v nové sezóně fotbalové ligy. Výhra 3:1 domácím chutnala o to více, že nebezpečný Liberec doma přemohli po dlouhých sedmi letech. Trenér Baníku Karel Večeřa si pochvaloval přínos zkušeného Rudolfa Otepky, který do klubu přišel v týdnu z Příbrami, aby nahradil dlouhodobě zraněného klíčového záložníka Lukeše.

Článek

"Zlomové okamžiky zápasu byly zbytečná ruka Pudila při standardce a dvě červené karty, jedna vynucená, druhá nevynucená. Současný fotbal je hodně o disciplíně, tím nám to hosté usnadnili. V úvodu se ale projevilo, že jsme hráli poprvé v takové sestavě, byla tam vidět jistá nesehranost," řekl kouč Baníku Večeřa.

Oslabeného soupeře Ostrava po obrátce ke zvratu nepustila, byť Nezmar ji zneklidnil brankou na 2:1. "Druhá půlka byla o trpělivosti. Po druhé brance však přišla pasáž, která se mi nelíbila. Trochu jsme to podcenili, i když jsme věděli, že soupeř bude hrozit z brejků a stanadardek. Tak jsme také inkasovali. Naštěstí jsme rychle dali na 3:1 a pak tam těch gólových situací bylo ještě víc. Hráče musím pochválit za kolektivní výkon," uvedl Večeřa, který byl spokojen s výkonem nové posily Rudolfa Otepky.

"Splnil to, co ho dělá fotbalistou, umí podržet balon a rozdělovat přihrávky. Přinesl i to, co nám trochu schází - střelu ze střední vzdálenosti," dodal Večeřa.

Podruhé během sedmi dnů dohrával na Bazalech hostující tým bez dvou vyloučených hráčů. Kouč Michal Zach se zlobil hlavně na Pudila, který zavinil penaltu a tým navíc v závěru prvního poločasu dorazil druhou červenou kartou, když bez míče šlápl na Otepku. "Poškodil celé mužstvo a jeho práci. Byla to hrubá nedisciplinovanost. Spolu s vyloučením Košťála to byl rozhodující moment zápasu. Tím bylo rozhodnuto," přiznal Zach.

Liberec přitom do půlky zápasu nehrál špatně. "Do první obdržené branky se nám dařilo to, co jsme chtěli hrát. Být aktivní, abychom se nedostali pod tlak a přecházet do rychlých protiútoků. Pak byla pasáž, kdy jsme se dostali pod určitý tlak, ale přece jsme si vytvořili několik nebezpečných situací, možná i dvě stoprocentní šance. Druhý poločas byl naším bojem proti domácí přesile. Hráčům chci i tak poděkovat, že to v takové situaci nevzdali a dokázali vstřelit aspoň gól," doplnil Zach.

Reklama

Související témata: