Hlavní obsah

Kladno - Žižkov 3:2Kladno díky Jeslínkovi s Žižkovem ukončilo čekání na domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jeslínek 1 : 0
30. Bukač 1 : 1
32. Jeslínek 2 : 1
58. Cigánek 3 : 1
70. Kučera 3 : 2

Devatenáctiletý Jiří Jeslínek, syn bývalého výborného obránce Slavie, Sparty a Dukly, zlomil v neděli kladenské prokletí. Zároveň si připsal první dvě ligové trefy. Pojistku na první tři body přidal Tomáš Cigánek. Domácí letos až do neděle na stadiónu Františka Kloze nevyhráli. Naposledy se z vítězství radovali loni 12. listopadu po duelu s Brnem.

Článek

„Ty tři body jsme moc potřebovali. Po změně stran nás sice soupeř přehrával, ale přidali jsme další gól, což bylo důležité,“ přiznal kouč domácích Jaroslav Šilhavý.

Po necelých deseti minutách se prosmýkl kladenskou obranou Kučera, ale jeho teč střílené přihrávky od Straceného Pavlík vystihl a zneškodnil. Stejně bravurně si vedl na druhé straně Pařízek po hlavičce Šilhana, kterou vytlačil nad břevno. Týž kladenský střelec to zkusil i po rohovém kopu, ale tentokrát netrefil branku. Pro hosty byla nešťastná 13. minuta, když Hoffmannův centr z pravé strany usměrnil Jeslínek do břevna a sítě.

Deset minut se namísto nepříliš záživným fotbalem diváci bavili bitkou urostlých pořadatelů s žižkovskými fanoušky, které zatlačili do jejich „klece“ pro hosty dřív, než dorazili policejní těžkooděnci. Jeden z žižkovských příznivců však utrpěl otřes mozku.

Pozornost na trávník strhl až Szabo, který technickou ránou pod břevno znovu donutil Pařízka k bravurnímu zákroku. To už domácí soupeře mleli, ale Šilhan nedotáhl další šanci.

Hosté vypadali v té době dost neškodně, jenže... Bukač po půlhodině zkusil z dvaceti metrů, jestli Pavlík v domácí  brance neusnul, a udělal dobře. Míč skončil v síti. Jenže Jeslínek vzápětí odmítl dělbu bodů a podruhé prostřelil Pařízka. „Na první ligový gól jsem čekal dva roky a dal jsem hned dva. Při prvním jsem míč lízl u přední tyče, před druhým jsem napálil do sítě odražený balón, který ke mně přilétl,“ radoval se Jiří Jeslínek.

Griga zavelel k boji o záchranu 

V úvodu druhé půle zmařil Jeslínkovi hattrick včasným vyběhnutím Pařízek, který sparťanského mladíka v kladenských službách vzápětí vychytal podruhé během čtyři minut. Do třetice se Jeslínek připravil o Hattrick sám, když nezpracoval Cigánkovu přihrávku. „Škoda, bylo by to parádní, chtěl jsem trefit bránu, ale gólman to vystihl,“ litoval Jeslínek. „Naše defenzíva je hrozná, do tolika šancí nemůžeme soupeře pouštět," zlobil se na spoluhráče žižkovský brankář Oldřich Pařízek.

Výhru pojistil nádhernou ránou k pravé tyči Cigánek. Hosté pak bušili do zformované obrany a Kučera volejem po rohovém kopu Da Silvy alespoň snížil. „Potřebovali jsme z Kladna body, ale naše defenzíva je špatná. Musíme ji zlepšit. Začal pro nás boj o záchranu,“ konstatoval žižkovský kouč Stanislav Griga.

SK Kladno - Viktoria Žižkov 3:2 (2:1)
Branky: 14. a 32. Jeslínek, 57. Cigánek - 30. Bukač, 70. Procházka. Rozhodčí: Racek - Goňa, Dobrovolný. ŽK: Labant, Procházka, Šťastný, Novotný (všichni Žižkov). Diváci: 2250.
Kladno: Pavlík - Hoffmann, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal (71. Zoubele), Gecov, Szabo, Cigánek - Jeslínek (90. Beneš), Šilhan (55. Zachariáš). Trenér: Šilhavý.
Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný (46. Jambor) - Kušnír, Procházka (74. Bažík), Novotný, Stracený (59. Tinga) - Bukač, Švancara. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: